AcasăNewsGheorghe Nichita s-a autosuspendat din functiile detinute in PSD

Gheorghe Nichita s-a autosuspendat din functiile detinute in PSD

Acuzat de comiterea mai multor infractiuni, Gheorghe Nichita, primarul Iasiului, s-a autosuspendat din functiile detinute in PSD.

Nichita a anuntat decizia joi, precizand ca nu va mai fi vicepresedinte al PSD la nivel national si nici presedinte al organizatiei judetene PSD Iasi.

Nichita a luat aceasta decizie dupa o discutie avuta cu premierul Victor Ponta, presedintele Partidului Social Democrat.

Primarul Iasiului spera ca, astfel, sa aiba mai mult timp la dispozitie pentru a-si rezolva problemele pe care le are in justitie.

Nichita este cercetat sub control judiciar, dupa ce procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au acuzat, oficial, de abuz in serviciu si instigare la acces ilegal la un sistem informatic. Primarul Iasiului este acuzat ca se folosea de serviciile Politiei Locale Iasi in interes propriu, punandu-i pe agenti sa o spioneze pe amanta sa.

Reprezentantii PSD i-au gasit deja un inlocuitor lui Nichita, atributiile sale urmand a fi preluate de Victorel Lupu, prim-vicepresedinte al PSD Iasi. Gheorghe Nichita ramane membru PSD cel putin pana cand se va da o decizie definitiva in dosarul sau.

author avatar
Cristi Ionita
137 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger