AcasăNewsGheorghe Nastasia, dezvaluiri incendiare: "I-am dat Elenei Udrea o geanta cu 900.000...

Gheorghe Nastasia, dezvaluiri incendiare: „I-am dat Elenei Udrea o geanta cu 900.000 de euro”

Vineri, la Inalta Curte de Casatie si Justitie se judeca primul termen din celebrul dosar „Gala Bute”.

Multe nume grele sunt acuzate de comiterea mai multor infractiuni si, in mare masura, si-au recunoscut faptele. Doar Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltarii, sustinand ca este nevinovata, desi procurorii Directiei Nationale Anticoruptie o acuza de trei infractiuni de luare de mita, abuz in serviciu si tentativa de folosire a unor documente sau declaratii false.

Desi Elena Udrea neaga implicarea sa in dosar, Marius Nastasia, fostul secretar general din Ministerul Dezvoltarii, a facut mai multe dezvaluiri incendiare in fata magistratilor.

Printre altele, Marius Nastasia a recunoscut ca i-a dat o geanta cu 900.000 de euro Elenei Udrea. Banii veneau din partea afaceristului Adrian Gardean si se pare ca fusesera solicitati chiar de Elena Udrea, care i-ar fi transmis acestuia ca trebuie sa faca niste sponsorizari.

„M-am intalnit cu Gardean si Udrea la pensiunea din Busteni. A fost o discutie scurta in care Udrea i-a spus lui Gardean ca e nevoie sa faca niste sponsorizari. Nu a detaliat. Petrecerea era de ziua mea la pensiunea mea din Busteni. La discutie am fost doar noi trei. I-a spus pur si simplu. Urma sa se desfasoare Gala Bute si cred ca pe acest fond. Atunci nu am discutat alte detalii cu Gardean. A fost o discutie generala despre sponsorizari. Intr-una dintre discutiile din 2011 cu Udrea s-a discutat despre acest comision de zece la suta reprezentand un procent pe care trebuia sa il dea Gardean pentru lucrarile finantate de minister. Acest comision era in realitate o mita si nu o sponsorizare. Concret, ministrul a spus ca va veni Gardean si ca va aduce aceasta suma. Eu, lui Gardean, nu i-am spus ce procent sa dea pentru ca el mi-a lasat de inteles ca stie ce trebuie sa faca. Pe 6 octombrie 2011 a venit la minister cu o geanta cu 900.000 de euro pe care mi-a dat-o si mi-a spus ca urmeaza sa mai faca contracte. A venit la biroul meu din sediu si mi-a spus ce e in geanta. Nu am deschis geanta si nu am vazut concret ce era acolo. Mi-a spus ca sunt 900.000 euro in geanta”, a mai declarat Nastasia.

author avatar
Cristi Ionita
427 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger