AcasăNewsGest extrem: A supravietuit 72 de zile mancandu-si prietenii

Gest extrem: A supravietuit 72 de zile mancandu-si prietenii

(foto: twitter.com/Flight571)

Roberto Canessa, unul dintre supravietuitorii accidentului din Anzi din 1972, a facut marturisiri socante, anuntand ca si-a mancat prietenii ca sa supravietuiasca.

(foto: twitter.com/Flight571)

Au trecut 40 de ani de la accidentul aviatic din 13 octombrie 1972, din muntii Anzi, petrecut la granita dintre Chile si Argentina, insa doctorul Roberto Canessa, unul dintre supravietuitori, inca nu a uitat clipele cumplite prin care a trecut.

Mai exact, pentru a nu muri de foame, acesta a fost nevoit sa isi manance prietenii, sperand ca astfel va prinde ziua in care va fi salvat. In momentul accidentului Rober Canessa avea 19 ani, era student la medicina si se indrepta, alaturi de 44 de persoane, la un meci de rugby.

„A fost dezgustator. In ochii unei societati civilizate, acest fapt era o decizie revoltatoare. Mi-am calcat in picioare demnitatea atunci cand am hotarat sa mananc bucati din prietenii mei pentru a supravietui. Am avut senzatia ca profit de prietenii mei care au murit”, a povestit Roberto Canessa pentru metro.co.uk.

Desi nu a fost o decizie usoara, el este multumit cu sine, declarand ca doar datorita acestui gest socant a supravietuit.

„Ma simt ofensat in momentul in care oamenii spun <<au supravietuit deoarece au mancat oameni morti>>. Trebuie sa ne amintim ca, dupa ce am luat aceasta hotarare extrema, caci asa poate fi catalogata decizia de a taia bucati din prietenii mei, am ramas in acelasi loc. Singurul lucru care s-a intamplat a fost ca am capatat timp”, a mai povestit medicul.

In urma accidentului aviatic din 1972 si-au pierdut viata 29 de persoane. Din cei 45 de pasageri ai avionului 12 au murit la impact, cinci au decedat a doua zi iar o alta persoana dupa o saptamana. Ulterior, in cea de-a 17-a zi, opt persoane au murit in urma unei avalanse. Cei ramasi in viata au fost salvati dupa 72 de zile, abia dupa ce doi dintre supravietuitori au reusit sa coboare de pe munte si sa ceara ajutor.

author avatar
Ionut Zgimbau
714 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger