AcasăNewsGerul se mentine si dupa Anul Nou. Informarea meteo, prelungita pana duminica

Gerul se mentine si dupa Anul Nou. Informarea meteo, prelungita pana duminica

Atat valul de frig, cat si ninsorile se vor semnala – aparent din plin – in peisajul primelor zile ale lui 2016. Cel putin asa reiese din cele mai nou vesti venite din directia meteorologilor.

Mai precis, specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie au prelungit, joi la pranz, precedenta informare, care era valabila pana in aceasta ultima zi a anului. Si, din cate precizeaza specialistii, si in primele trei zile din 2016 va fi foarte frig, chiar ger diminetile si noptile.

Asadar, de joi incepand si pana in ultima zi a saptamanii, termometrele nu vor arata, in multe zone ale tarii, valori maxime pozitive. Mai frig va fi – cel putin in debutul zilelor, dar si la finalul lor, in nord, nord-est si centru, precum si local in restul zonelor tarii. Din cate anunta ANM, minimele se vor situa sub -10 grade, posibil sa scada pana la -18 grade in depresiuni.

Totodata, nici vantul nu va lipsi din peisaj, cel putin pe litoral si in zonele montane inalte, intensificarile sporind senzatia de frig.

Cat despre precipitatii, meteorologii spun ca din noaptea de sambata spre duminica, respectiv pe 2 spre 3 ianuarie, „aria ninsorilor va fi in extindere treptata”, ceea ce inseamna ca mult-asteptatele caderi de zapada isi vor face aparitia atat la munte, cat si in alte regiuni din tara, posibil si in Capitala.

author avatar
Cristina Stefan
271 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger