Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Germanii de la Rheinmetall vor construi TAB-uri pentru Armata Romana

Germanii de la Rheinmetall vor construi TAB-uri pentru Armata Romana

Autor:

Armata Romana va achizitiona transportoare blindate produse in tara printr-un parteneriat cu compania germana Rheinmetall.

 

tumblr my7xdlwAeI1sfo34go1 1280 Germanii de la Rheinmetall vor construi TAB uri pentru Armata Romana“Este intr-o faza foarte avansata un parteneriat al unei companii romanesti cu firma Rheinmetall, care va construi in Romania un transportor blindat. Va folosi si tehnologia Rheinmetall, resurse din Romania, va crea locuri de munca in Romania. Se va crea o societate mixta romano-germana care apoi va avea contractul cu MApN pentru transportorul blindat”, spune prim-ministrul Dacian Ciolos.

Cel mai probabil, productia va fi integrata in uzina de la Moreni, unde proiectul fabricarii unui transportor blindat romanesc a esuat. Ministrul apararii, Mihnea Motoc, declara ca MApN are nevoie urgenta de vehicule blindate moderne care trebuie achizitionate in acest an. Interesate de proiectul productiei de transportoare blindate in Romania au fost si compania finlandeza Patria, cea italiana Iveco si grupul elvetiano-american Mowag. TAB-urile din dotarea Armatei Romane(o licenta din anii 70 dupa cele sovietice) folosite de contingentul din Afganistan si Irak, au provocat, mai ales datorita minelor, zeci de decese in randul militarilor romani.
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!