AcasăNewsGermania nu vrea sa umple gaura Brexit-ului!

Germania nu vrea sa umple gaura Brexit-ului!

Adjunctul ministrului german de finante, Jens Spahn, a vertizat ca tara sa nu este dispusa sa isi majoreze, automat, contributia la bugetul Uniunii Europene, dupa ce Marea Britanie va iesi din blocul comunitar.

“In cazul in care contributia Marii Britanii va disparea, bugetul UE se va reduce. Nu exista nici un mecanism automat care sa oblige Germania si alte tari care sunt contributoare nete sa isi majoreze contributiile”, afirma Spahn, intr-un interviu din cotidianul Handelsblatt.

Anul trecut, Ministerul de Finante a anuntat ca Germania va fi nevoita sa cheltuie, in 2019 si 2020, o suma suplimentara de 4,5 miliarde de euro la bugetul UE, efect al Brexit, adica o crestere a ponderei din PIB-ul european, de la 21%, la 25%. Considerata “locomotiva Europei”, Germania aloca, deja, peste 15 miliarde de euro anual, Marea Britanie fiind al doilea mare contributor din Uniunea Europeana.

Vicecancelarul german si ministru al economiei, Sigmar Gabriel, avertiza ca decizia Brexit trebuie sa fie atent gestionata in raport cu noile responsabilitati ale Marii Britanii: “Daca organizam Brexit-ul intr-un mod gresit, vom avea o mare problema, asadar trebuie sa ne asiguram ca nu vom permite Marii Britanii sa pastreze avantajele legate de Europa fara sa-si asume vreo responsabilitate.”

author avatar
Bogdan Borcea
135 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger