AcasăNewsGermania il glorifica pe tovarasul Marx

Germania il glorifica pe tovarasul Marx

Locomotiva capitalista a UE pare ca vibreaza iar la indemnul ”proletari din toate tarile, uniti-va!”

Germania a celebrat sambata bicentenarul nasterii lui Karl Marx, inaugurand o statuie a filosofului ”dictaturii proletariatului” oferita de China comunista.

Locomotiva capitalista a UE pare ca vibreaza iar la indemnul proletari din toate tarile uniti va

Acoperita cu o mare panza rosie, statuia din bronz, inalta de 5,5 metri a fost dezvaluita in orasul natal al barbosului care a inspirat comunismul, Trier, in prezenta a 1500 de oameni dar si a noului lider al Partidului Social-Democrat german (SPD) , Andrea Nahles, al carui ADN politic a ramas legat de marxism pana in 1959. ”SPD nu mai este bineinteles un partid cu viziune marxista”  dar Marx si conceptele sale fac inca parte din ”matricea sa politica”, a declarat Nahles. Spre indignarea celor de fata care au denuntat mostenirea politica a celui care vedea capitalismul inlocuit de comunism. Mai ales ca statuia a fost oferita de China, tara (oficial) comunista si care continua sa revendice marxismul ca soclu ideologic. Trier va organiza in cursul lunilor viitoare nu mai putin de 600 de evenimente in cinstea lui Karl Marx.Deci dupa caderea rusinosului Zid al Berlinului, impus de comunisti, si dupa reunificarea Germaniei aceeasi tara ii repune pe soclu pe teoreticienii luptei revolutionare de clasa. Mai urmeaza ca o statuie a lui Stalin sa fie amplasata in Berlin si una a lui Lenin la Bonn. Chiar si presedintele Comisiei Europene, conservatorul Jean-Claude Juncker a parut lovit de amnezia occidentala fata de regimul comunist inspirat de triada Marx-Lenin-Engels: ”Marx nu este responsabil  pentru toate atrocitatile de care  presupusii sai mostenitori trebuie sa raspunda”, a declarat Juncker la Trier.

author avatar
Tudor Borcea
208 afisari

1 COMENTARIU

  1. Vorba lui Tutea daca comunismul e supus utopiei cum pla mea sa crezi in utopie daca e utopie. In asta consta banalitatea micului Marx si asta i-a surpat. Citeste si da mai departe!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger