AcasăNewsGermania ii da cu flit lui Trump

Germania ii da cu flit lui Trump

Gazul rusesc, cea mai evidenta alegere

Germania este „in totalitate controlata” de Moscova din cauza dependentei de hidrocarburile rusesti, trambita anul trecut liderul de la Casa Alba. Un discurs care i-a lasat rece atat pe Gazprom cat si pe cancelarul Merkel.

Gazul rusesc cea mai evidenta alegere

Germania va cumpara mai multe gaze naturale rusesti indiferent de ceea ce zice Trump, mai ales ca tara se pregateste pentru una din cele mai mari cresteri ale consumului de gaze naturale din ultimele doua decenii. Asta pentru ca Angela Merkel inchide termocentralele si centralele nucleare, care genereaza jumatate din energia electrica a Germaniei, o masura asumata in cadrul acordului de la Paris. „Cererea de gaze naturale trebuie sa creasca, cel putin pe termen scurt, pentru a compensa pierderea carbunelui. Acesta este, probabil, motivul pentru care Guvernul german este interesat de Nord Stream 2”, a declarat Trevor Sikorski, director la firma de consultanta Energy Aspects Ltd. din Londra. In prezent, Rusia asigura o parte semnificativa din necesarul de gaze naturale al Germaniei si construieste conducta Nord Stream 2 pentru a creste livrarile, spre nemultumirea (neputinta?) SUA care incearca sa convinga Europa sa dezvolte alternative la gazele rusesti. Desi Berlinul sustine energiile regenerabile, Germania nu isi face iluzii ca se poate baza pe turbine eoliene sau panouri fotovoltaice. Actorul principal in miza gazelor ramane Gazprom, dar Germania va construi primul terminal de gaze natural lichefiate din tara, un terminal care ar permite unor tari precum Qatar, Algeria (si chiar SUA) sa trimita nave cargo incarcate cu GNL.

author avatar
Andrei Coman
499 afisari

2 COMENTARII

  1. Trebuie ajutata si Germania sa inteleaga ca razboiul energetic poate insemna si oprirea gazului ca in Ucraina. Atunci ce face nu tre sa ia de undeva?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger