AcasăNewsGeorge Maior a devenit presedintele Academiei de Stiinte Militare

George Maior a devenit presedintele Academiei de Stiinte Militare

George Maior, fostul sef al Serviciului Roman de Informatii, a devenit, joi, noul presedinte al Academiei de Stiinte Militare.

Maior a primit cu unanimitate votul Adunarii Generale a Academiei de Stiinte Militare, in functia de secretar general fiind ales profesorul universitar doctor Gheorghe Toma.

George Maior mizeaza, printre altele, pe alinierea la standardele excelentei academice si cercetarii de varf si pe necesitatea oferirii unui raspuns strategic la nevoile de aparare si securitate nationala pe care le are Romania.

Conform site-ului oficial al institutiei, Academia de Stiinte Militare isi propune ca obiectiv principal de activitate promovarea pe plan national si international a cercetarilor stiintifice din sistemul apararii, ordinii publice si sigurantei nationale, in scopul alinierii la cerintele NATO si ale Uniunii Europene. Totodata, institutia coordoneaza activitatea de cercetare stiintifica din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala si creeaza cadrul legal pentru realizarea continua a progresului stiintific si tehnic.

author avatar
Cristi Ionita
449 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger