AcasăNewsGeorge Enescu, omagiat de Google

George Enescu, omagiat de Google

George Enescu este omagiat de Google printr-un logo special. Cunoscutul motor de cautare marcheaza astfel 130 de ani de la nasterea compozitorului roman. Enescu s-a nascut pe 19 august 1881, la Liveni, in Botosani si a murit in 1955, la Paris.

Google a creat un logo pentru a-l omagia pe George Enescu, genial compozitor, violonist, pedagog, pianist si dirijor roman. Pasionat de muzica inca din copilarie, George Enescu a cantat pentru prima oara pe scena, la vioara, la varsta de 5 ani. Enescu a studiat apoi la Conservatorul din Viena si Paris. Printre cele mai cunoscute compozitii ale sale se numara cele doua Rapsodii Romane (1901-1902) si Suita Nr. 1 pentru orchestra (1903).

In anii dinaintea Primului Razboi Mondial, George Enescu a intreprins numeroase turnee in strainatate. Dupa Razboi, a facut constant drumul Romania-Franta, ajungand chiar sa dirijeze orchestre in America. Enescu a pus bazele concursului de compozitie care ii poarta numele, fiind cel care oferea, din veniturile proprii, premii castigatorilor. George Enescu i-a avut ca elevi pe violonistii Christian Ferras, Arthur Grumiaux si Yehudi Menuhin. Enescu a murit la Paris, in 1955.

120 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger