Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » George Enescu, omagiat de Google

George Enescu, omagiat de Google

Autor:

George Enescu este omagiat de Google printr-un logo special. Cunoscutul motor de cautare marcheaza astfel 130 de ani de la nasterea compozitorului roman. Enescu s-a nascut pe 19 august 1881, la Liveni, in Botosani si a murit in 1955, la Paris.

 

enescu 300x182 George Enescu, omagiat de Google  Google a creat un logo pentru a-l omagia pe George Enescu, genial compozitor, violonist, pedagog, pianist si dirijor roman. Pasionat de muzica inca din copilarie, George Enescu a cantat pentru prima oara pe scena, la vioara, la varsta de 5 ani. Enescu a studiat apoi la Conservatorul din Viena si Paris. Printre cele mai cunoscute compozitii ale sale se numara cele doua Rapsodii Romane (1901-1902) si Suita Nr. 1 pentru orchestra (1903).

In anii dinaintea Primului Razboi Mondial, George Enescu a intreprins numeroase turnee in strainatate. Dupa Razboi, a facut constant drumul Romania-Franta, ajungand chiar sa dirijeze orchestre in America. Enescu a pus bazele concursului de compozitie care ii poarta numele, fiind cel care oferea, din veniturile proprii, premii castigatorilor. George Enescu i-a avut ca elevi pe violonistii Christian Ferras, Arthur Grumiaux si Yehudi Menuhin. Enescu a murit la Paris, in 1955.
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!