AcasăNewsCopos spera sa fie achitat macar intr-unul dintre dosare. Va putea primi...

Copos spera sa fie achitat macar intr-unul dintre dosare. Va putea primi in cel de-al doilea cu suspendare

Omul de afaceri George Copos poate ataca sentinta judecatorilor la Tribunalul Bucuresti

Omul de afaceri George Copos mai poate spera doar intr-o minune. La doar doua luni de la condamnarea din „Dosarul transferurilor”, a mai primit o pedeapsa cu executare, in dosarul „Loteria I”.

Omul de afaceri George Copos poate ataca sentinta judecatorilor la Tribunalul Bucuresti

Ieri, magistratii Judecatoriei Sectorului 2 l-au condamnat pe George Copos la patru ani de inchisoare cu executare in dosarul „Loteria I”, in care omul de afaceri este acuzat de evaziune fiscala. Decizia instantei nu este definitiva, putand fi contestata la Tribunalul Bucuresti.

Nicolae Cristea, fostul sef al Loteriei, a luat si el 4 ani

Afacerea „Loteria I”  a demarat in instanta in vara anului 2006, imediat dupa ce boss-ul Holdingului „Ana” a demisionat din functia de vicepremier. Procurorii i-au pus in carca afaceristului o frauda de peste un milion de euro, Copos fiind inculpat alaturi de Gilio Giuzepe Roza (actionar la Ana), Stelian Ioan Ratiu (administrator Transilvania International), Nicolae Cristea (fost director al Companiei Nationale Loteria Romana) si Gabriel Rogoveanu, agent imobiliar. Toti ceilalti au primit si ei cate 4 ani de inchisoare

Poate spera doar la o minune

Pentru George Copos, urmeaza un nou verdict, de asta data in „Dosarul Transferurilor”. Milionarul a fost condamnat, in urma cu doua luni, la 5 ani cu executare, dar procurorii au cerut preschimbarea termenului de judecata. Dosarul, aflat pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, ar fi trebuit sa se judece pe 14 aprilie, insa procurorii DNA au solicitat ca dezbaterea finala a cazului sa aiba loc mai devreme, asa ca procesul va incepe pe 11 februarie. In aceste conditii, Copos poate spera doar la o minune, adica sa fie achitat definitiv macar intr-unul dintre dosare, pentru a putea primi in cel de-al doilea suspendarea pedepsei. In caz contrar, milionarul va ajunge dupa gratii, pentru ca, potrivit legii, nu poate primi doua condamnari cu suspendare.

Noiembrie, ultimul bal

In noiembrie 2012, Curtea de Apel Bucuresti a dat lovitura de gratie in „Dosarul transferurilor”, oamenii de fotbal acuzati de evaziune fiscala si spalare de bani, implicit George Copos, fiind condamnati, laolalta, la 40 de ani de puscarie. Patronul Rapidului, plus Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Padureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Netoiu si Cristian Borcea au aflat socati verdictul magistratilor. Cei opt au fost condamnati, in total, la 40 de ani de inchisoare, fiind obligati sa achite si prejudiciul, estimat la aproape 10 milioane de euro. In prima instanta, oamenii de fotbal fusesera achitati la Tribunal, insa procurorul Cristian Anghel a cerut instantei condamnarea tuturor inculpatilor la pedepse cu executare, ceea ce s-a intamplat, in mare masura. Daca Ioan Becali a primit 8 ani cu executare, pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave si evaziune fiscala, George Copos s-a ales cu 5 ani. Victor Becali si Cristi Borcea au primit cate sapte ani de puscarie, in vreme ce stelistul MM Stoica a fost condamnat la 4 ani. Jean Padureanu, Gica Popescu si Gigi Netoiu au primit cate 3 ani, dar cu suspendare, primul colaborand cu procurorii. Majoritatea inculpatilor in dosar vor face recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

author avatar
Dan Bratu
283 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger