AcasăNewsGeneralul Stanculescu ramane in inchisoare. Cererea de eliberare a fost respinsa

Generalul Stanculescu ramane in inchisoare. Cererea de eliberare a fost respinsa

Fostul  general Victor Atanasie Stanculescu ramane dupa gratii, magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie respingand, joi, cererea de revizuire a deciziei de condamnare in dosarul Revolutiei de la Timisoara.

(foto: realitatea)

Stanculescu, in varsta de 84 de ani, are de executat o pedeapsa de 15 ani de inchisoare, fiind condamnat pentru omor deosebit de grav, in dosarul evenimentelor din 1989, de la Timisoara. Instanta a judecat astazi cererea de revizuire a condamnarii fostului general, dupa ce procesul fusese amanat de doua ori.

Victor Atanasie Stanculescu a fost reincarcerat pe data de 18 septembrie 2012, dupa ce Curtea Militara de Apel  Bucuresti a admis contestatia procurorilor privind decizia de eliberare, pentru un an, a inculpatului.

Saptamana viitoare la Curtea Europeana pentru Drepturile Omului (CEDO) se va judeca procesul intentat de Stanculescu statului roman, pentru incalcarea dreptului la viata. Fostul general sufera de mai multe boli, care, spune el, nu pot fi tratate in penitenciar. Avocatii acuzatului au afirmat ca acesta ar avea intre altele si o forma de leucemie.

author avatar
Alina Costache
256 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger