AcasăNewsGelu Visan, violatorul din camin!

Gelu Visan, violatorul din camin!

Dupa cum deja se stie,  facerea de bine se intoarce adeseori impotriva celor care au comis-o. O simt acum pe propria piele si membrii gruparii Berceanu- Blaga, terfeliti intr-un scandal de coruptie de un deputat suparat ca nu a mai fost pus pe listele electorale ale PDL.

Gelu Visan ii ataca acum pe cei care i-au netezit cariera politica

Cine este insa Gelu Visan, cel care cutremura acum partidul cu dezvaluirile sale ? Tocmai omul de incredere al lui Radu Berceanu, pe cei doi legandu-i nu doar afinitatile politice, dar si o serie de combinatii financiare.

Decretul de gratiere semnat de presedintele Emil Constantinescu si prin care Gelu Visan a scapat de condamnarea la trei ani de inchisoare

Condamnat la trei ani de inchisoare pentru violarea unei minore, Visan a fost gratiat de fostul presedinte Emil Constantinescu, dupa care „nasul” sau Berceanu i-a facut botezul politic, luandu-l sef de cabinet.

Radu Berceanu este cel care l-a sprijinit intotdeauna pe deputatul exclus acum de pe lista electorala

Din acel moment, ascensiunea lui Visan a fost una fulminanta, plangerile membrilor PDL impotriva sa fiind intotdeauna musamalizate de secretarul general Vasile Blaga.

Magazinele de pe Calea Bucuresti

Vasile Blaga a musamalizat plangerile membrilor PDL impotriva celui care acum il numeste „regina” coruptiei

Insa inainte de a se transforma intr-un autointitulat „Cattani” al politicii romanesti care vrea sa-i rupa capul lui Radu Berceanu, Gelu Visan s-a facut remarcat prin cu totul alte fapte de arme. Astfel, dupa cum sustin sursele noastre, cei doi se cunosteau inca de la inceputul anilor ‘90, cand cel din urma se ocupa de aprovizionarea duzinei de magazine pe care Berceanu le avea pe cea mai importanta artera comerciala din Craiova, Calea Bucuresti. De altfel, la Liceul „Traian Vuia”, unde Berceanu a predat aeronautica din 1980 pana in 1989, Visan a fost si el angajat ca pedagog la caminul de fete al Liceul „Traian Vuia” din Banie. Unde a facut numai boacane penale.

Le batea cu coada de la matura

In 1993, Gelu Visan a fost acuzat de catre eleva Daniela B, din clasa a X-a  H, ca a batut-o cu coada de la o matura si a violat-o. Parintii minorei au sustinut ca pedagogul ar fi avut o relatie mai lunga cu fata, pe care ar fi sedus-o si abuzat-o de mai multe ori, la domiciliul lui Visan. Drept dovada, la punctul 2 de pe ordinea de zi a sedintei Consiliului de Administratie din 4 mai 1993, directorul de atunci al liceului, Constantin Gheorghe, si-a informat colegii despre plangerea fetei si despre alte depozitii privind chefurile monstruoase pe care pedagogul le facea pana in zori si la care participau si minore. Incidentul este confirmat, dupa ani, si de actualul director de la „Aurel Vlaicu”,  Gheorghe Popa. Iar in procesul verbal al respectivei sedinte, toti cei sapte profesori prezenti l-au considerat vinovat pe Visan. Care, ulterior, a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu executare pentru viol.

Scapat de puscarie

Pe 19 mai 2000, presedintele Romaniei Emil Constantinescu, dupa studierea a mii de cereri de gratiere aviza favorabil doar 19 dintre acestea. Printre care si pe cea a violatorului Gelu Visan. Iar membrii filialei Dolj a PDL isi amintesc ca Visan il asigura pe Berceanu, pe atunci ministrul Industriei si Comertului, de loialitatea sa, pentru ca l-a scapat de puscarie. Iar o vreme, dupa cum sustin aceleasi surse, acesta s-a si tinut de cuvant, asigurandu-i ”spatele” in teritoriu liderului PDL, cu ajutorul relatiilor sale cu lideri ai lumii interlope din cartierul Fata Luncii. Pana sa fie scos de pe liste si sa se transforme peste noapte intr-un justitiar, membrii filialei Dolj a PDL s-au plans de nenumarate ori conducerii centrale impotriva deputatului Gelu Visan. Insa el a scapat intotdeauna de sanctiuni, fiind facut basma curata de Vasile Blaga. Cel pe care acum il deconspira drept adevarata „regina” a coruptiei din vami.

Blaga il baga-n tribunal

Eliminat din PDL, Gelu Visan s-a apucat sa dea din casa, declarand ca liderul democrat-liberal, Vasile Blaga, controleaza o firma prin care se ruleaza bani negri catre oameni politici. Afirmatii pe care urmeaza sa le probeze in tribunal, Blaga anuntand deja ca il va actiona in instanta pentru calomnie. ”Gelu Visan a lansat in spatiul public o serie de acuzatii false si defaimatoare atat la adresa presedintelui PDL, cat si la adresa altor membri ai partidului. Vasile Blaga respinge categoric acuzatiile aduse de deputatul Gelu Visan, fapt pentru care acesta va raspunde in fata instantei”, se arata intr-un comunicat al PDL.

 

author avatar
Catalin Tache
41.145 afisari

2 COMENTARII

  1. Priviti mutra de derbedeu a lui Gelu Visan si reflectati la faptul ca doi politicieni importanti dar lipsiti de principii l-au protejat. Acesta se poate extrapola la toate partidele din Romania.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger