AcasăNewsGelu Diaconu Taxeaza Vagabonteala Ambasadorilor

Gelu Diaconu Taxeaza Vagabonteala Ambasadorilor

Gelu Diaconu sustine ca interventia ambasadelor, in principal din spatiul UE, e o practica constanta, pentru sustinerea intereselor marilor companii cu capital strain in relatia cu Fiscul

Trimis pe tusa in urma cu o luna de premierul Dacian Ciolos si nechestionat de DNA pana acum pe marginea dosarului pe care il are, fostul sef al Fiscului „vorbeste” pe blogul personal. Si Gelu Diaconu dezvaluie faptul ca un ambasador a venit personal la el in birou pe cand era sef al ANAF, insotit de un „evazionist notoriu”, si l-a presat sa-i salveze pielea amicului intr-un scandal de evaziune fiscala de zeci de milioane de euro.

Gelu Diaconu sustine ca interventia ambasadelor, in principal din spatiul UE, e o practica constanta, pentru sustinerea intereselor marilor companii cu capital strain in relatia cu Fiscul

Sub titlul „Romania tradata: tehnocratii au pus ANAF in slujba gulerelor albe din firmele de consultanta fiscala si a marilor afaceri”, Gelu Diaconu acuza ca actualele conduceri ale Ministerului Finantelor si ANAF servesc interesele private ale unei “fratii transpartinice”.

Ambasadorul amic cu un „evazionist notoriu”

Marile firme de consultanta fiscala, clientii acestora (majoritatea cu capital strain) si unele ambasade au exercitat o presiune constanta asupra mea, fie direct, fie prin intermediul presei sau a politicienilor pentru a bloca schimbarile de la DGAMC si orice alta masura cu impact major in lupta anti-evaziune din aceasta zona”, isi incepe Diaconu “atudenuntul”, dand exemplu o poveste cu un ambasador pe care il acuza de trafic de influenta la nivel inalt. “De exemplu, un ambasador <<periat>> si laudat de presa progresista a venit la mine in birou, insotit de un om de afaceri din tara pe care o reprezenta, un evazionist notoriu, presandu-ma sa dispun deblocarea rambursarii TVA intr-un caz de evaziune (cca 20 milioane euro), pe care il aveam in instrumentare. La cateva minute dupa ce a iesit din biroul meu am anuntat institutiile abilitate. In zilele urmatoare, citeam iarasi prin presa o serie de elogii aduse aceluiasi ambasador, cunoscut in spatiul public drept un adversar al intrarii Romaniei in Schengen, exact de jurnalistii care promoveaza valorile occidentale si care il dadeau ca exemplu de bune practici si onestitate pe acest <<amic>> al concetatenilor evazionisti”, sustine Diaconu, creionand astfel profilul ambasadorului Olandei la Bucuresti, care si-a incheiat misiunea in Romania in septembrie anul trecut. Matthijs van Bonzel s-a opus intrarii Romaniei in Schengen.

author avatar
National
747 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger