AcasăNewsGAZPROM, „stop game” in CSAT!

GAZPROM, „stop game” in CSAT!

CSAT a adoptat la propunerea lui Traian Băsescu rolul strategic al TRANSGAZ

Dupa principiul unde dai si unde crapa, tocmai cand se pusese cu o incapatanare greu de inteles pentru un fost sef de stat sa „toace” tocmai cel mai important proiect de infrastructura al Romaniei aflat in plina desfasurare, Traian Basescu, fie si fara sa vrea, a obtinut exact inversul scopului celor care l-au atras in aceasta operatiune mediatica strict anti-romaneasca. Si uite cum halucinantul si sinucigasul „razboi al gazelor” declansat ca la comanda de „organe tovarasesti” din mass-media cu actionariat direct rusesc sau conectat la acesta impotriva poate celei mai de succes companii nationale a momentului, TRANSGAZ, tocmai ce a fost stins din fasa fix de catre unul dintre principalele personaje care il alimenta.

CSAT a adoptat<br >la propunerea lui<br ><a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagtraian basescu title=Traian Băsescu data wpil keyword link=linked>Traian Băsescu<a><br >rolul strategic al<br >TRANSGAZ

Pentru ca Traian Basescu, tot urland ca din gura de sarpe despre garantarea securitatii energetice a tarii de catre CSAT, nu a facut decat sa ingroape „intoxicarile” acestui scenariu de film prost cum ca, pur si simplu, fara stiinta celui mai important for din Romania in ceea ce priveste siguranta nationala, TRANSGAZ, Guvernul Romaniei si insasi Comisia Europeana ar lucra, nici mai mult nici mai putin decat pentru interesele GAZPROM. Compania – pilon a politicii expansioniste a Moscovei despre care tot Traian Basescu recunostea ca si in urma cu cativa ani a poftit la gazul romanesc si la capacitatile de transport si stocare al acestuia. Pentru ca pe data de 25 noiembrie 2014, la ultima sedinta la care a participat in calitate de Presedinte al Romaniei, tocmai Traian Basescu cerea Guvernului ca tranzitul gazelor din Marea Neagra sa se faca prin TRANSGAZ, CSAT adoptand aceasta strategie de securitate energetica a tarii !

Orientare strategica a Romaniei

La putine zile dupa succesele internationale pe banda rulanta inregistrate de TRANSGAZ, compania romaneasca incepand sa fie catalogata atat la Bruxelles, cat si peste Ocean drept un important jucator regional pe piata atat de sensibila a gazelor din aceasta parte a lumii aflata „in coasta” Rusiei, actionariatul rusesc al unor „unitati militare” de presa par sa fi dat ordinul de salvagardare cu orice pret a intereselor GAZPROM. Astfel ca, din pacate, s-au adeverit avertismentele unor importanti lideri politici europeni sau chiar americani, inclusiv a unor europarlamentari romani cum ca „interesele Rusesti sunt puternic afectate prin succesul TRANSGAZ si Moscova nu va sta cu mainile in san”.

CSAT a adoptat la propunerea lui Traian Basescu rolul strategic al TRANSGAZ

Caci, daca se face BRUA, atunci GAZPROM nu mai poate strange cu aceeasi putere „surubul gazelor” la cancelariile occidentale. Si cu toate ca este atat de greu de combatut fantasmagorica ipoteza cum ca s-ar face jocuri subterane tocmai in favoarea GAZPROM fara a se tine cont ca la mijloc este vorba de securitatea energetica a Romaniei, iata ca un „breaking news” din 25 noiembrie 2014 ar trebui sa puna capat definitiv acestor speculatii : ”membrii CSAT au analizat si aprobat orientarile strategice ale Romaniei in planul dezvoltarii infrastructurii energetice, in contextul evolutiilor europene in domeniu. S-a apreciat ca scenariile privind implicarea tarii noastre in proiecte de infrastructura energetica trebuie sa aiba in vedere, dincolo de ratiuni comerciale, dimensiunea strategica si contributia la asigurarea securitatii energetice nationale si regionale. Cu acest prilej presedintele Traian Basescu a solicitat Guvernului Romaniei sa gandeasca si sa legifereze o strategie prin care tranzitul gazelor naturale care vor fi exploatate in Marea Neagra sa se faca prin TRANSGAZ, iar gazul natural din  Marea Neagra sa asigure in principal necesarul de consum al Romaniei si al Republcii Moldova, iar surplusul sa fie utilizat pentru export”. Deci uite ca nu doar ca CSAT-ul nu a fost „fentat”, dar chiar Consiliul Suprem de Aparare al Tarii a trasat „foaia de parcurs” a TRANSGAZ, compania aflandu-se in grafic. Ceea ce probabil si deranjeaza, caci la doar cateva zile dupa succesul strategic al privatizarii companiei Vestmoldtransgaz in vederea „asigurarii necesarului de consum al Romaniei” a fost declansat perversul razboi mediatic al gazelor.

author avatar
Andrei Coman
2.217 afisari

1 COMENTARIU

  1. Clar, cea mai buna oferta de lucru la domiciliu! Venim acum cu aceasta oferta exceptionala de lucru la domiciliu, cu castiguri sigure intr-o activitate deosebit de placuta si interesanta, in timpul liber, fara stres, fara obligatii. Cereti acum mai multe detalii la adresa de email: pacurarucostica1963@gmail com

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger