Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Gazprom sare la gatul Ungariei din cauza Romaniei

Gazprom sare la gatul Ungariei din cauza Romaniei

Autor:

Ungaria a anuntat ca va semna, in curand, un acord care ii va permite sa importe, anual, pana la patru miliarde de metri cubi de gaze naturale din Romania, pe o perioada de 15 ani. Ce sa vezi, Gazprom nu e deloc de acord cu asta…

 

gazprom Putin Gazprom sare la gatul Ungariei din cauza Romaniei

Gazprom este arma economica cea mai temuta de care dispine acum Kremlinul. Si Europa si Putin stiu la fel de bine acest lucru

Orban a informat ca trei companii ungare au castigat o licitatie pentru gazele din Romania. “In scurt timp vom semna un acord care ne va permite ca, in urmatorii 15 ani, sa importam peste patru miliarde metri cubi de gaze naturale din Romania”, a spus Orban. “Era monopolului gazelor rusesti va ajunge la final in Ungaria, deoarece vom putea sa ne acoperim peste jumatate din importuri din alte surse, in acest caz din Romania”, a adaugat premierul. Anterior, agentia ungara de presa MTI a anuntat ca Romania va pune la punct conditiile tehnice pentru exporturile de gaze naturale spre Ungaria pana in 2020, in conformitate cu acordul semnat la Bucuresti de ministrii de Externe Peter Szijjarto si Teodor Melescanu.Potrivit lui Peter Szijjarto, incepand din anul 2022, cantitati de gaze naturale extrase din Marea Neagra vor putea fi livrate Ungariei. Szijjarto a adaugat ca firmele ungare si-au rezervat deja intreaga capacitate de 4,4 miliarde metri cubi pe an conductei de aprovizionare care leaga Romania de Ungaria. Nici nu a incheiat bine Victor Orban, ca  un inalt oficial al Gazprom a si declarat ca Europa se va confrunta in scurt timp cu probleme in a-si satisface necesitatile in crestere de gaze naturale, daca va incerca sa se bazeze pe alte importuri, in loc sa majoreze achizitiile din Rusia. Analistii spun ca acest avertisment face referire nu numai la importurile Ungariei din Romania, ci si la intentia administratiei Trump de a oferi gaze naturale din SUA Europei. Avertismentul Gazprom vine intr-o perioada in care grupul rus se pregateste sa demareze livrarile la scara larga de gaze naturale spre China, o miscare ce pare similara cu strategia petroliera a Rusiei, care de-a lungul anilor a devenit un important furnizor de titei al Beijingului pe seama Europei. Directorul general adjunct de la Gazprom, Alexander Medvedev, a subliniat insa ca grupul rus dispune de suficiente cantitati de gaze naturale, atat pentru Europa, cat si pentru Asia, dar a subliniat ca a venit timpul pentru Europa sa decida de unde isi cumpara gazele naturale.

“Europa a calculat gresit atunci cand a presupus ca nu va avea nevoie de o cantitate suplimentara semnificativa de gaze naturale, iar, daca va fi nevoie, o va putea cumpara din alta parte decat Rusia”, a declarat Medvedev.


1 Comentariu la Gazprom sare la gatul Ungariei din cauza Romaniei

  1. Dan Axente

    Nici nu m-am asteptat la altceva din partea “Gazprom”.
    Altfel miscarea maghiarilor ar fi de la inceput calificata de toata lumea ca o “tradare fara acoperire”. Asa cineva este “jignit” si asa mai departe !
    DECI ATENTIE UE, cineva nu va are la inima, unde sunt banii Uniunii !??!


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 25-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!