AcasăNewsGata! S-a terminat cu dublul standard la alimente!

Gata! S-a terminat cu dublul standard la alimente!

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a vorbit aseară în cadrul unei emisiuni la Antena3 despre dublul standard la alimente. Dublu standard pe care România încearcă să-l combată de ceva timp.

Social-democrații au găsit o soluție viabilă  și au depus un proiect de lege. Potrivit proiectului depus, comercianții care vor fi prinși că aduc pe rafturile magazinelor produse de proastă calitate care nu respectă standardele de calitate la nivel european sunt pasibili de amendă de până la 4% din cifra de afaceri și confiscarea întregului lot de produse.

Astăzi, Liviu Dragnea a venit cu explicații suplimentare pentru cele afirmate aseară: ”Amendă de 4% din toate încasările și confiscarea tuturor produselor, în cazul firmelor care practică dublul standard în România. Acestea sunt sancțiunile pe care le-am inclus în propunerea legislativă pe care o voi depune azi în Parlamentul României.” Este primul un pas imprtant făcut de PSD împotriva companiilor care vând în România produse asemănătoare, dar de o calitate inferioară față de cele vândute în Occident. Pe de altă parte, această luptă va continua și la Bruxelles, acolo unde legea dublului standard nu este încă adoptată într-o formulă convenabilă pentru tatele din Europa de Est. Astfel, măcar în al doisprezecelea ceas, România va avea parte de ceva respect și de o alimentație mai sănătoasă. Cel mai probabil, această lege va avea contestatarii ei, mai ales în rândul lanțurilor de magazine dar lucruril trebuie să continuie pe această linie. Europa de Est nu trebuie să fie coșul de gunoi al Uniunii Europene, legislația europeană trebuie să fie schimbată în acest sens.

 

958 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger