AcasăNewsGata! Iohannis ne spune „pa”!

Gata! Iohannis ne spune „pa”!

Presedintele a rezolvat Romania. In 30 de minute

Tocarea PSD-ului, marunt ca la salata, este felul lui prezidential de a rezolva criza din Romania. Nu e criza? Ia uitati-va mai bine pe geam. Ia uitati-va si-n Parlament. Vedeti partidele? Le vad si eu, sunt pe hartie. Dar nimeni nu mai gaseste hartia aia cu ele. E o criza de speriat in tara. Criza de minus inteligenta, prin care tropaim fericiti ca epoca impostorilor ne-a prins bine proptiti in scaune. Nu pe toti, ci doar pe cei care au stiut cum sa se catere in ele. Sunt strambi la minte? Si ce daca? Noi i-am ales. Si pe Iohannis tot noi l-am ales. Nu toti. Unii mai putin, calculatorul mai mult.

Presedintele a rezolvat Romania In 30 de minute

Satul de peisajul asta devastator, Iohannis ne spune „pa”. De aia s-a si intalnit cu premierul Viorica la Cotroceni. Sa se „pa” unul cu altul. Eu cred ca presedintele tanjeste dupa concediile urmate de vacante, iar premierul Viorica tanjeste dupa doua zile de liniste, ca sa inteleaga de ce s-au dus si ce-a facut la Cotroceni.

Picior peste picior

Nu imi aduc aminte ca pe Iohannis sa-l fi prins vreodata luna iulie la Cotroceni. Asa ca singura solutie de rezolvare a crizei ramane disparitia din peisaj. Nici nu mai are importanta unde se duce, ca e Miami, Tenerife sau alt colt de lume. Este lucrul la care se pricepe cel mai bine. Plecarea in vacanta rezulta si din comunicatul guvernului dupa intalnirea dintre el si prim-ministrul Viorica-Vasilica. Cititi-l, daca nu ma credeti. Scrie negru pe alb ca cei doi au discutat despre preturile celor mai bune hoteluri cu clasificare mai mare de cinci stele, cat de aproape sunt de ocean si daca muzicantii de acolo stiu sa cante si iodlere. Cei doi, premierul Viorica si presedintele Klaus, au avut puncte de vedere comune inclusiv cu privire la ploile de meteoriti: pietrele intr-o parte, iar apa sa o stranga Daea in butoaie, la streasina, pentru agricultura. Ce altceva puteau discuta doi oameni de stat? Unul era cu statul cu genunchii stransi sub fusta, iar celalalt cu statul picior peste picior.  Despre statul de drept nu s-a discutat, se prezuma insa ca era acolo, la fel de picior peste picior, dar ceva mai cracanat.

Sa vina SMURD-ul!

Doi oameni care se pricep la nimic, unul mai mult, iar celalalt si mai mult, uite ca pot face casa buna in interesul Romaniei. S-au aplecat cu profesionalism peste dosarele prioritare ale presedintiei rotative a Uniunii Europene. Premierul Viorica spunea ca cel mai bine e cu Roata Mare din Herastrau, n-a vazut-o, da’ i-a vorbit Firea asa de frumos despre ea, iar presedintele Werner a insistat pe Roata Mare din Prater, de la Viena. In cele din urma, s-a ajuns la un acord important pentru viitor. Romania trebuie data huta pana ii vine sangele in cap. Nu exista niciun risc. Daca lesina, chemam SMURD-ul sa-i faca vant cu evantaiul, pe la nas.

I-a cerut mana?

Bineinteles ca „atmosfera a fost una de lucru, pe un ton bun”. Cred ca este singurul lucru adevarat din tot comunicatul. Iohannis nu i-a mai cerut demisia, pentru ca banii pentru presedintia europeana, cand ne-o veni randul, vin de la Cabinetul Viorica. Incep sa cred ca premierul „se va anexa pe preventie”, dupa cum zicea deunazi, ca sa nu ajunga la conflicte cu etnicul german. Dar si mai tare cred ca prim-ministrul va rezista pana la data preluarii presedintiei, ca sa scoata mormanul pentru Iohannel, pentru ca altminteri nu se mai justifica de ce Juncker, intre doua crize de sciatica Very Special Old Production, i-a zis doamnei de la Victoria sa depaseasca tensiunile politice interne. Atat de bine s-au inteles premierul si presedintele incat ma mir ca Iohannis nu i-a cerut mana Vioricai. Ar fi fost mai de crezut decat faptul ca problemele Romaniei s-au rezolvat in fix 30 de minute, cat a durat dialogul. Ce prosteala de cuvinte! Ziceti mai bine ca Iohannis era disperat sa plece in vacante multiple, e mai de crezut, si ca voia sa se „pa” cu Viorica. Comunicatul? Pa nu ziceam ca tropaim prin minus inteligenta?

author avatar
Valentin Boeru
4.718 afisari

3 COMENTARII

  1. Puturosul de la Cotroceni se intrebuinteaza numai cand primeste suturi in cur, ca asa ii „educa” pe ei teta, cu duritate…E dispus la capete in gura si la „negocieri”, depinde de caz, numai cand interesele celor ce l-au cocotat acolo o cer. Adica, la actele normative care le-ar taia din nas marilor corporatii ce feliaza Romania si o duc la ele acasa. Daca austriecii de la SH au fost serviti intocmai si la timp, banca de suflet la fel, acum vine randul marilor „investitori” in resurse, ce sa vezi, tot austrieci…Asta l-a „deranjat” din somnul de vacanta pe marete tut, supararea OMV, a ministrului de externe, a ambasadorului, toti austrieci, ca sa nu uitam cine ni l-a „proptit” pe tron. Si cred ca Viorica a inteles mesajul, spectacolul catuselor reactivat acum la DIICOT, noua primadona a justitiei pe protocol, ne dovedeste ca ni se pregateste ceva, probabil, modificarea prin ordonanta a legii off shorului. Poate ca au obtinut si pesedistii, pe langa un pic de liniste, vreo ordonanta pe aminstie fiscala (ca, mai departe nu indraznesc!), chestie foarte gresita, mizand ei, se pare, numai pe alegatorii pauperi si ignorand multimea, mai ales bucuresteana, care le-a asigurat recordul la uriasul miting…Dincolo de motivul care i-a intarziat vacanta captivului, ramane grotescul spectacol al abuzului la ore de maxima audienta, pe, paradoxal, prioritizari! Pai, nu asta e cea mai mare nemernicie a acestor oficine securiste, DIICOT si DNA, prioritizarea dosarelor, pe ratting?! Se intreaba lumea de ce DIICOT si nu DNA, pe competenta…Pai, e logic, in baza legii (!!!!) DIICOT primeste inregistrari de la SRI, de unde isi selecteaza ce-i place si ce l-ar aranja in contextul politic (Prioritizare, na!!!) si se face ca face o „actiune”, sa vedem si noi logistica platita gras de prostii interceptati…Ar trebui introdus in codul penal si un articol in care „organul”, care are cunostinta de savarsirea unei infractiuni sa se autosesizeze in timp rezonabil, ca toata aceasta trenare, „prioritizare”, e „tainuire” si „favorizarea infractorului” pe orice cod penal, doar ca nu e specificat expres ca si „oficialul” e pasibil de aceasta infractiune… bine ca s-a reactivat Grupul de la Cluj (eu ma asteptam ca DIICOT sa fi fost infiintat tocmai pentru destructurarea acestor „grupuri”), ca si Blaga e din acelasi film si se pregatesc de noi preluari de putere, ca asa sunt ei, gata oricand sa dea o mana de ajutor la ingroparea Romaniei si sa care cu vagoanele spre casa, ca tot ardieleanul „gospodar” si oricum nu-i deranjeaza „statul de drept, vertical si protectiv” ca parintii (si fiii si verii si nepotii si cumetrii…) acestei abominatii sunt tot ei…

  2. Nenea Junker sa lase zaharica mai usor ca amortaste la masăle ? ?… Plavanu are liber la Tenerifå a facut plavanu centru Nato 3*** de ofiteri ce va mai pute prostavanilor? Pai nu e el BurjAlarab de 7 stele ca la Brucsel ma nu i nici Pentagon de 5 stele ma e de 3 adica hartia igienica e dura cum imi place mie nu se rupe in chur nu se scamoseste si nici nu intinde zacusca,,, iar samponu nu pute de te doare capu la dusi si la masa mai gasesti si zgarci si sorici si slana. Toma bine. Bon sans in Tenerifå.

  3. La noi femeile barbat la Meteo au anuntat cea mai grea iarna din ultimi 500 de ani si a fost mai cald ca la batalia lui Stefan la Vaslui ca era ceata de o taiai cu iataganul, la noi nici ceata, apoi au zis ca o sa fie cea mai secetoasa vara din ultimi 100 de ani si a plouat toata vara asta cu cei 6 la suta gaz marit te face sa pleci cel putin in Grecia sa te incalzesti nitel sa rezisti la iarna in frig. Ca iarna nu-i ca vara.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger