AcasăNewsGata cu temperaturile ridicate: Vin PLOILE! Cum va fi vremea in urmatoarele...

Gata cu temperaturile ridicate: Vin PLOILE! Cum va fi vremea in urmatoarele trei zile!

De luni vremea se va raci in aproape toata tara, iar temperaturile maxime se vor situa in jurul a 15 – 16 grade in Dealurile Banatului, ajungand pana la 27- 29 de grade in Baragan, Podisul Moldovei si al Dobrogei.

In centrul, sudul si estul tarii, dar si in zona de munte, dupa-amiaza si seara vor fi innorari accentuate, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Ploile vor fi in cantitati semnificative, iar izolat va fi grindina. Cantitatile de apa vor depasi 20 – 25 l/mp, in special la munte.

In Bucuresti, vremea se va raci putin desi maxima termica va fi in jur de 26 de grade. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate spre seara, cand se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.

La munte, luni dupa-amiaza si in prima parte a noptii vor fi innorari temporar accentuate, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Ploile vor avea si caracter torential, izolat va cadea grindina, iar cantitatile de apa vor depasi 20 – 25 l/mp. Valorile termice nu vor depasi 16 grade.

La mare se vor inregistra temperaturi normale pentru aceasta perioada, insa temporar va fi noros. Trecator vor fi averse insotite de descarcari electrice, vantul va sufla slab pana la moderat, cu intensificari in timpul averselor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 20 si 23 de grade, in timp ce apa marii va avea pana la 21 grade.

In sud, ploile vor avea caracter torential, izolat va fi grindina, iar cantitatile de apa vor depasi 20 – 25 l/mp. Maximele scad in special pana la 24 de grade.

Iar in Dobrogea, schimbarea de vreme se face luni, spre seara. Astfel, ziua, maximele vor fi cuprinse intre 27-28 de grade, iar pe litoral nu vor depasi 23.

Si in Moldova, vremea va fi in general frumoasa in prima parte a zilei, iar din a doua jumatate se vor inregistra averse asociate cu descarcari electrice, vant tare in timpul ploilor si chiar grindina. Maximele sunt de vara, ajungand pana la 29 de grade.

Vremea marti si miercuri

Marti, vremea va fi racoroasa in vestul, nordul si centrul tarii unde maximele pornesc de 14 grade si ajung pana la 20 de grade. In celelalte regiuni temperaturile vor fi normale pentru aceasta perioada. Se vor semnala averse si descarcari electrice local in jumatatea de sud-est a teritoriului si izolat in rest. In Bucuresti maxima va fi de 23 – 24 de grade.

Miercuri temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 16 grade la Cluj Napoca si 25 de grade la Giurgiu, Calarasi si Tulcea. In zonele montane va ploua. In capitala vremea va fi in general frumoasa, iar temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 24 de grade.

author avatar
Alina Costache
834 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger