AcasăNewsGardienii deschid portile puscariilor!

Gardienii deschid portile puscariilor!

Disperarea personalului din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor este atat de mare incat reprezentantii gardienilor au ajuns sa deschida pur si simplu usile celulelor, pentru ca opinia publica sa fie informata despre conditiile mizere in care sunt obligati sa lucreze acestia.

Sindicalistii vor recurge la acest gest fara precedent la Penitenciarul pentru femei Targsor, cerand sprijinul mass-media pentru a prezenta intregii tari crunta realitate din inchisorile tarii. Iar forma inedita de protest intervine dupa ce, din nou, Raluca Pruna este acuzata ca i-a luat pur si simplu la misto, ministrul Justitiei refuzand demararea oricarui dialog practic.

23 de ani de parnaie

Personalul ANP pregăteşte măsuri extreme de protest împotriva Ralucăi Prună

Conform datelor gardienilor, un detinut petrece in penitenciarele din Romania o perioada medie de trei ani si opt luni, in timp ce personalul de supraveghere isi desfasoara activitatea aproximativ 23 de ani. „23 de ani de lucru in conditii de risc personal, agresiuni fizice si verbale, amenintari la adresa proprie si a familiei. 23 de ani de lucru la temperaturi extreme, pe sectia de detinere, la punctul de lucru sau instanta. 23 de ani in a mentine penitenciarele functionale in conditiile unei subfinantari cronice”. Insa cum aceste randuri nu au reusit sa o induplece pe Raluca Pruna sa incerce sa caute o solutie, fie ea si una de avarie, pentru rezolvarea problemelor cu care se confrunta gardienii, acestia sunt decisi sa recurga la masuri de protest nemaintalnite pana acum in Romania. Mai ales ca, pe langa salariile mizere pe care le primesc, sunt tot mai des victimele agresiunilor detinutilor periculosi, statul roman neacordandu-le practic prea multe masuri de protectie in acest sens. Mai ales atunci cand sunt amenintati sau agresati membrii familiilor gardienilor.

author avatar
Toni Matei
944 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger