AcasăNewsGara din Constanta, evacuata in urma unei alerte/ se fac verificari la...

Gara din Constanta, evacuata in urma unei alerte/ se fac verificari la fata locului

Autoritatile au intrat in alerta, joi dimineata, dupa primirea unui apel venit prin intermediul numarului unic de urgenta, prin care se anunta faptul ca in gara din Constanta s-ar afla un bagaj suspect.

UPDATE 2: In urma cercetarilor minutioase facute la fata locului, s-a stabilit ca alarma cu privire la gara Constanta a fost una falsa, potrivit reporterntv.ro. Mai precis, bagajul suspect ar fi fost, de fapt, o geanta in care se aflau obiecte vestimentare al carui proprietar nu este cunoscut momentan. Aceeasi sursa mentioneaza faptul ca verificarile din aceasta dimineata au scos la iveala nu doar unul, ci trei bagaje abandonate. Primul intr-un tren care a ajuns in aceasta dimineata in gara respectiva, din directia Capitalei, iar restul pe peron.

UPDATE: S-a aflat ca bagajul suspect care a pus in miscare toata aceasta actiune a specialistilor in interventii cu risc a fost identificat intr-un tren de pasageri.

––

In scurta vreme, zona a fost impanzita de oameni ai legii si s-a trecut la verificari. Momentan informatiile nu sunt clare in privinta locului in care a fost identificat bagajul care a ajuns sa ridice intrebari, respectiv daca a fost gasit pe peron sau intr-un vagon al unui tren garat. Cel mai probabil, insa, la finele actiunii aflate in plina desfasurare, reprezentantii autoritatilor locale vor face precizari lamuritoare.

Ceea ce se stie, insa, este faptul ca la fata locului s-au deplasat de urgenta mai multe echipaje de politie si de la jandarmi, care au izolat perimetrul si, din cate se pare, au evacuat deja calatorii si angajatii garii, pentru a limita orice potential pericol la adresa sigurantei oamenilor. Din primele informatii rezulta ca la gara constanteana au ajuns si echipe de pirotehnisti, pentru a face verificarile menite sa stabileasca exact ce anume a determinat persoana respectiva sa apeleze autoritatile.

Ramane de vazut ce anume vor stabili cercetarile. Momentan nu se stie cine a sunat la 112.

sursa foto: forumtrenuri.com

398 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger