AcasăNewsGafa colosala! George Bush Sr., regrete pentru moartea lui Nelson Mandela

Gafa colosala! George Bush Sr., regrete pentru moartea lui Nelson Mandela

Biroul de presa al lui George Bush Sr. l-a considerat – din greseala – mort pe Nelson Mandela si a exprimat, printr-un comunicat, condoleante familiei. In acele randuri facute publice, fostul presedinte american si sotia sa spuneau ca deplang trecerea in nefiinta a celui care a fost liderul sud-african.

„Barbara si eu regretam moartea unuia dintre cei mai mari luptatori pentru libertate. In timp ce eram presedinte, am vazut cu uimire ca Nelson Mandela avea capacitatea de a-i ierta pe cei care l-au bagat in inchisoare la finalul celor 26 de ani petrecuti inchis, pe nedrept, lasand un exemplu puternic pentru noi toti.

A fost un om curajos si plin de moralitate, care a schimbat cursul istoriei in tara sa. Barbara si eu avem un mare respect pentru Presedintele Mandela si trimitem condoleante familiei si locuitorilor tarii sale”, a fost postat pe site-ul fostului presedinte american, scrie Telegraph.co.uk.

La scurt timp dupa acest comunicat, purtatorul de cuvant al lui George Bush Sr. a spus ca totul s-a produs din vina sa. Acesta a prezentat scuze public, explicand ca a trimis comunicatul dupa ce a citit gresit un titlu dintr-un ziar.

author avatar
Anca Murgoci
201 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger