AcasăNewsGaddafi, pedepsit pentru ca impunea „dinarul de aur”

Gaddafi, pedepsit pentru ca impunea „dinarul de aur”

Gaddafi nazuia sa asigure natiunile bogate an petrol cu „dinarul de aur”, care ar fi inlocuit dolarul american

Presedintele libian era foarte aproape sa convinga tarile bogate in petrol sa nu mai vanda pe dolari, ci pe „dinarul de aur”.

Gaddafi nazuia sa asigure natiunile bogate an petrol cu „dinarul de aur”, care ar fi inlocuit dolarul american

Dictator capabil de genocid, posesor de arme de distrugere in masa, acestea au fost principalele acuze care au constituit justificarea pentru interventia NATO in Libia.

O stire de ultima ora anunta ca a fost descoperit un intreg arsenal de arme chimice. Culmea, daca Gaddafi era capabil de genocid, de ce nu l-a folosit?! Stirea a fost mediatizata de premierul britanic David Cameron, care a auzit din „surse diplomatice” ca noul guvern libian a identificat un arsenal ascuns de arme chimice. S-a transmis Consiliului Libian de Tranzitie „ca este extrem de important ca acest material sa nu fie mutat si sa fie pastrat in siguranta”. Speram ca arsenalul nu e tinut in zonele care au arborat steagul Al Qaida!

Voia moneda unica in Africa si Orientul Mijlociu

Analistul financiar Anthony Wile de la Daily Bell crede, insa, ca altul a fost motivul atacului asupra lui Gaddafi. Petrolul e in capul listei, pentru ca Libia este cel mai mare producator de petrol dintre tarile din Africa. Insa faptul ca liderul libian incerca sa formeze o alianta economica pentru a nu mai vinde petrolul pe dolari, ceea ce ar fi dat o lovitura prematura sistemului monetar global, aflat in chinurile transformarii, a constituit motivul principal pentru decolarea avioanelor NATO. Gaddafi aproape reusise sa impuna o moneda unica pentru tarile bogate in petrol din Africa si Orientul Mijlociu, si anume dinarul sustinut de aur. Se asigurase din start cu 150 de tone de aur in trezorerie. Primul lucru pe care l-au facut rebelii, la doar o saptamana de la debutul bombardamentului NATO, a fost sa creeze o „banca centrala” in Benghazi, care sa inlocuiasca autoritatea monetara libiana.

author avatar
Adina Mutar
639 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger