AcasăNewsGabriela Firea, PR de sezon

Gabriela Firea, PR de sezon

Bilantul la un an de primarie: “decat” un logo de Capitala

A trecut si anul. Ce a facut primarita Capitalei in acest rastimp pentru cetatenii care locuiesc in Bucuresti? Pai, cam ce se vede: a pus oua si iepurasi de Pasti si a achizitionat un logo pentru Capitala. Altceva? Valuri de vorbe, ca si predecesorii ei.

Bilantul la un an de primarie decat un logo de Capitala

Zici ca Bucurestii traiesc numai pentru si prin PR, cam asta este imaginea generala dupa un an de domnie a Gabrielei Firea. Mai un concurs despre “al mai fain balcon”, mai niste declaratii fulminate despre Veolia si Radet, doua-trei concerte, si foarte multe, dar foarte multe vorbe. Cat despre dragostea ei de bucuresteni, aici treaba e mai subtire. De abia ieri a anuntat cam ce trebuia facut prin iarna cel mai tarziu, ca sa nu mai lesine calatorii in actualul RATB. Caci pana la visele despre un viitor elegant si european RATB, basca iluzoriile benzi unice pentru transportul in comun e cale lunga, pentru ca, e de notorietate, doua drepte paralele se intalnesc numai la infinit. Astfel, sefa Capitalei anunta ca peste cateva zile va fi demarata licitatia pentru achizitionarea a 400 autobuze noi, o suta de tramvaie si o suta de troleibuze.

Noi promisiuni masini noi pentru<br >RATB cu aer conditionat<br >si parcări pentru toată lumea

O cheltuiala de circa 120.000.000 de euro. Suma la care nici nu pot gandi cat ar putea fi parandaratul corect, romanesc. Actiunea e menita sa-I momeasca numai pe bucuresteanul de rand sa nu se mai dea cu harbul personal, ci sa aleaga a drumeti la comun, in conditii ultracivilizate. Ceea ce nu cred ca se va intampla vreodata. Presupunand insa ca ar avea dreptate, daca de abia acum vine licitatia, probabil o sa vedem noile minuni RATB pe strazi peste un an, si sunt optimist. Lentoarea cu care se misca (altfel natural) doamna Firea la primarie are si o explicatie. Pai cum sa aiba doamna timp de primarit cand PSD-ul trece prin convulsiile nasterii a noi si noi echipe de guvernare? A j’de mii de minciunele de pus pe teveuri? Cum sa nu participe ea la aceste mici razboaie fratricide, cand toata lumea stie ca vrei sa preiei sefia partidului cand s-o coace vremea? Balansand ea precum pendulul lui Foucault intre PSD si Primaria Capitalei, ma tem sa n-o dea in bara in ambele locuri, implinind profetia proverbului romanesc privind omul care sta cu curul in doua luntrii. Sau a celui care alearga dupa doi iepuri de-odata. Doamna Firea, daca partidul mai poate astepta, sa stiti ca bucurestenii incep sa se sature de atata circ fara paine. Adica un nesfarsit lant de actiuni de PR lipsit orice consistenta.

author avatar
Catalin Dumitrescu
327 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger