AcasăNewsGabriel Oprea, dupa vizita din SUA: "Romania e recunoscuta si apreciata ca...

Gabriel Oprea, dupa vizita din SUA: „Romania e recunoscuta si apreciata ca un partener stabil si de incredere”

Intors de curand dintr-o vizita oficiala in SUA, Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne, a prezentat bilantul discutiilor avute peste Ocean.

Printre altele, Gabi Oprea a precizat ca „Romania e recunoscuta si apreciata ca un partener stabil si de incredere. S-a discutat si despre importanta scutului antiracheta de la Deveselu. Fiecare pas pe care il facem sporeste parteneriatul strategic”.

In plus, ministrul Afacerilor Interne anunta ca „am avut o intalnire cu procurorul general al Statelor Unite ale Americii, Loretta Lynch, in cadrul careia a fost semnat un acord pentru intensificarea cooperarii privind combaterea infractiunilor grave, ceea ce inseamna ca tara noastra mai indeplineste un criteriu pentru acceptarea in programul Visa Waiver”.

Nu in ultimul rand, Gabriel Oprea a tinut sa sublinieze faptul ca „am fost onorat si mandru sa aflu in cadrul discutiilor ca Romania, prin eforturile militare in NATO si prin cooperarea excelenta din domeniul securitatii, este apreciata la cel mai inalt nivel de catre administratia americana”.

Gabriel Oprea a anuntat si ca scutul antiracheta de la Deveselu va deveni operational pana la sfarsitul acestui an, dar si ca a invitat sefi ai unor institutii importante din SUA sa sustina vizite de lucru la Bucuresti, precum liderii Agentiei americane de lupta antidrog.

author avatar
Cristi Ionita
145 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger