AcasăNewsGabi Oprea, intalnire cu ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti

Gabi Oprea, intalnire cu ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti

Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne, s-a intalnit, joi, cu Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti.

Cu aceasta ocazie, Gabi Oprea a precizat ca „intre Romania si Regatul Unit exista o relatie de parteneriat strategic, dezvoltata in special pe dimensiunea de securitate, respectiv cooperarea militara in teatrele de operatii, combaterea criminalitatii si cooperarea in domeniul justitiei”.

In cadrul intalnirii a fost mentionat sprijinul constant acordat autoritatilor romane atat la nivel operativ, prin initierea si dezvoltarea de investigatii privind traficul de persoane, cat si la nivel strategic prin dezvoltarea unor proiecte de cooperare care vizeaza combaterea infractionalitatii romane in Marea Britanie, cum ar fi dezvoltarea proiectului NEXUS, unde in prezent MAI participa cu un numar de patru ofiteri la activitati operative in conlucrare cu politistii britanici.

La randul sau, ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti a apreciat colaborarea permanenta dintre autoritatile de aplicare a legii din cele două tari, precum si dialogul de nivel bilateral existent, exprimandu-si dorinta de a consolida parteneriatul pentru a atinge toate obiectivele aflate pe agenda comuna.

author avatar
Cristi Ionita
118 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger