AcasăNewsFurtuna intre Merkel si Trump

Furtuna intre Merkel si Trump

Intalnirea prevazuta ieri intre presedintele SUA si cancelarul Germaniei a fost raportata pentru vineri, a anuntat Casa Alba. Cauza: o uriasa furtuna de zapada anuntata in nord-estul Statelor Unite.

”Presedintele a discutat cu cancelarul german si au cazut de acord pentru a reporta intalnirea din cauza conditiilor meteorologice”, a declarat purtatorul de cuvant al Casei Albe, Sean Spicer. Furtuna de zapada, botezata Stella de catre serviciul meteo national american, se traduce prin rafale care pot atinge 96 km/h. Stratul de zapada ar putea atinge 61 de cm la New York. Primarul orasului, Bill de Blasio, a recomandat insistent, ieri, locuitorilor sa ramana in case.

Donald Trump, care face fata primului test meteo de la investitura, a dat asigurari ca guvernul ”este pregatit” sa faca fata acestei tardive ofensive hibernale. ”Sa speram ca nu va fi o furtuna ala teribila cum au anuntat”, a adaugat Trump. Luni, magazinele din New York si din Washington au fost asaltate de cumparatori care se hotarasera sa-si faca provizii. Potrivit meteorologilor, regiunile cele mai expuse erau regiunile New York, New Jersey, Philadelphia si Connecticut-sud, unde traiesc 19 milioane de persoane. Insa caderi de zapada sunt asteptate din Carolina de Nord si pana in Maine, via Washington. Guvernatorii din New York, New Jersey, Pennsylvania si Virginia au declarat stare de urgenta iar, potrivit FlightAware, peste 6000 de zboruri au fost anulate (luni si ieri), majoritatea din din New York, Boston, Washington, Baltimore si Philadelphia.

Isi doneaza salariul la sfarsitul anului

Donald Trump isi va dona salariul sau anual de presedinte, 400.000 de dolari, unei organizatii de caritate si chiar a cerut ajutorul presei pentru aceasta alegere, a anuntat purtatorul sau de cuvant, Sean Spicer. Lucru neobisnuit in cazul unui presedinte ale carui confruntari cu mass-media au ajuns deja un fapt cotidian. Donald Trump a promis in mai multe reprize, in timpul campaniei electorale, ca ”nu va incasa acest salariu” si va primi doar, simbolic, un dolar pe luna, suma minima impusa legal. Inaintea lui, si John F. Kennedy sau Herbert Hoover si-au donat salariile de presedinti in scopuri caritabile.

CIA  poate ucide cu dronele

Presedintele american a autorizat Central Intelligence Agency (CIA) sa organizeze atacuri cu drone contra pozitiilor ”prezumptivilor teroristi”. Un pas inainte fata de administratia Obama, care le folosea contra organizatiilor paramilitare.

Iarna a revenit<br >şi a paralizat<br >coasta de est<br >a Americii

SUA au utilizat prima data avioane fara pilot echipate cu rachete dupa atentatele din 11 septembrie 2001. Atacurile cu drone Predator si Reaper au inceput sub presedintele George W. Bush si au continuat sub Barack Obama, noteaza Wall Street Journal. Criticile cu privire la aceste programuri de atacuri la distanta incep cu intrebarea daca aceste lovituri nu cumva creeaza mai multi militanti teroristi decat ucid. Cei ce nu aproba utilizarea dronelor evoca propagarea organizatiilor jihadiste si atacurile militantilor din lumea intreaga ca probe ale faptului ca atacurile cu drone pot agrava problema terorismului. In iulie, guvernul SUA a admis ca a ucis din greseala pana la 115 civili in urma atacurilor cu drone contra tarilor cu care America nu se afla in stare de razboi.

author avatar
Tudor Borcea
132 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger