AcasăNewsFurtuna in PSD. Mustata lui Dragnea rezista

Furtuna in PSD. Mustata lui Dragnea rezista

Liviu Dragnea face curatenia de primavara. In stanga, cu initiativele, iar in dreapta cu aruncatorul de flacari

Inca. Inca rezista, cu tot frigul de afara si vijelia dinauntru. Dragnea ar fi  in stare sa spuna ca sunt doar precipitatii usoare. Sau nici macar, ci doar asa, ca o boare subtire, de primavara. Adica e bine, e soare, e frumos. Pe de alta parte, daca iei la mana presa ultimului an,  de exemplu, nu mai gasesti nimic altceva decat PSD. Condamnari la DNA, contre cu Iohannis, raportul lui Tudorel Toader? Fleacuri. PSD a monopolizat stirile, incepand cu Dragnea care n-a zis, si terminand cu Dragnea care vorbeste in dodii.

Liviu Dragnea face curatenia de primavara In stanga cu initiativele iar in dreapta cu aruncatorul de flacari

PSD sta ca pe jar, PSD fierbe, PSD face explozie. Nu conteaza, mustata lui Dragnea e la locul ei. Jocul acesta de a pune paturile in geam, crezand ca nu se vede si ca nu mai bate vantul inauntru, nu reuseste sa acopere imaginea unui PSD care incearca sa-si tina echilibrul si nu prea reuseste.

PSD nu mai seamana cu PSD

Nu a fost singura voce complet nervoasa, ci doar prima care a aratat transant o alta fata a social-democratilor. Fata care nu se vede in campanii, la alegeri sau zi de zi, indiferent de ocazie. Gabriela Firea, caci despre ea este vorba, a rupt pisica-n doua. A iesit la atac sau a aratat ca stie sa fie si jucatoare? A declarat, fara menajamente, ca daca partidul si Guvernul nu se implica in proiectele pe care le Primaria vrea sa le desfasoare, ea isi da demisia din toate functiile politice.

Gabriela Firea a declansat atacul la baioneta

Nu poate lucra coerent daca unui ministru ii sunt necesare opt luni sa dea o aprobare sau daca directorii din vreun minister se opun propunerilor sau deciziilor ministrului. Asta inseamna, spune ea, ca ministrul in cauza trebuie sa plece. Surprinzator! Pai noua ni s-a spus, la ultimele trei guverne, ca au fost numitii oamenii cei mai buni. Acum vedem ca socoteala partidului nu se potriveste cu dezvaluirile ei. Si invers. Daca nu a mintit, e grav. Inseamna ca PSD, pe dinauntru, nu seamana catusi de putin cu ce li s-a prezentat romanilor in permanenta.

Stim, dar nu vorbim!

Rebelii din partid completeaza tabloul de razmerita social-democrata. Codrin Stefanescu ii cere presedintelui PSD sa confirme sau sa infirme public, si partidului, dar si tuturor romanilor, daca a participat la chermezele tinute in vilele SRI si cu ce ocazie.

nu de drum lung ci doar de grija altuia

Raspunsul lui Dragnea, ca intotdeauna, a fost mocirlos si clocit. Va spune el totul in fata Comisiei de control, daca va fi chemat. Si daca nu va fi chemat, cum ramane? O va tine pentru el? Nimeni nu vrea sa sesizeze tactica lui „stiu multe, dar nu e cazul acum sa vorbesc”. Toti stiu ceva despre oricine, dar nimeni nu deschide gura. Arata, mai degraba, ca o conspiratie in care toti sunt prinsi si toti se tem. De ce, daca lucrurile sunt curate si nu au facut nimic compromitator?

Initiativa colectiva? Suna ca naiba!

Probabil ca acum, lui Dragnea ii pare rau cat de departe au ajuns lucrurile in privinta Codrutei Kovesi. Daca Iohannis nu o demite, va trebui sa sesizeze Curtea Constitutionala, spun unii juristi. Altii, mai transanti, spun ca trebuie sa ceara suspendarea presedintelui pentru incalcarea Constitutiei. Niciuna dintre situatii nu este pe placul lui, ii incurca rau socotelile. Nu mai poate raspunde ambiguu. Colac peste pupaza, Codrin Stefanescu toarna gaz pe foc. Discret, ma rog, asa cum numai el poate. Si uite-l cum bate apropouri stravezii ca la Congresul PSD nici macar nu se va discuta despre revocarea Codrutei Kovesi, toata lumea ascuzandu-se dupa deget. Doar naivii pot crede ca o asemenea „intiativa” poate fi straina de Liviu Dragnea.

Cu botul pe labe

Pana la urma, Codrin Stefanescu, razvratitul de serviciu, a ajuns sa cada victima propriului razboi. Al lui cu restul lumii. Nu si-a imaginat nicio secunda ca, din portavocea ordinara a lui Dragnea, caci nu depasise faza asta, poate sa ajunga doar privitor la stele. I-a placut sa sara la gatul celor aratati cu degetul de Dragnea, numai ca acesta, cam satul de initiativele lui neinspirate, care lasau impresia ca el ar conduce partidul din umbra, l-a pus cu botul pe labe desfiintandu-i functia. Furtuna din PSD este evidenta. Nu conteaza. Mustata lui Dragnea rezista. A pus paturi in geam ca sa nu intre frigul. Si nici sa nu se vada de afara, crede el.

author avatar
Valentin Boeru
1.968 afisari

1 COMENTARIU

  1. Unul din mesajele vicepresedintelui Comisiei Europene a fost clar clasa politica sa se ocupe IN PRINCIPAL de DEZVOLTAREA ECONOMICA A TARII.
    AGRICULTURA si TARANUL roman chinuit de o istorie intreaga au fost lasati sa fie salvati de mila lui dumnezeu si a U.E, deoarece cercetarea stiintifica, industria autohtona de utilaje agricole si sistemul de irigatii a fost distruse fara ca sa raspunda cineva. Asa zisele programe de dezvoltare (submediocre) si ajutorare financiare (subventionare) dispuse de politica interna a tarii n-au reusit decat sa realizeze “praduirea” fondurile financiare alocate si sa demonstreze nimic altceva decat importanta “frectiei la piciorul de lemn sau influienta razelor de luna asupra galosilor de guma” in conditiile in care si industria alimentara romaneasca a fost falimentata din lipsa de politici si strategii nationale adecvate.
    Asociatiile agricole existente in domeniul agrar (cu sau fara personalitate juridica) au realizat acumulari nejustificabile (sume in conturi, bunuri mobile si imobile) din terenurile nerevendicate si de la taranii carora le lucreaza pamantul in “arenda” si pe care in realitate ii deposedeaza in mod abuziv, motivand existenta secetei sau a calamitatilor, atat de subventiile acordate de catre stat pentru suprafetele in cauza cat si de recoltele obtinute pe terenurile respective.
    Se procedeaza in mod “salbatic” sau “haiducesc” deoarece se ignora orice randuiala europeana in detrimentul celor ce detin terenuri agricole si sunt neputiinciosi.
    Asa s-a ajuns ca in majoritatea zonelor rurale ale Romaniei sa se instaleze fara nici o rezistenta politica, civica sau populara “feudele primarilor”.
    Potentialul agricol al Romaniei este valorificat in proportie de cel mult 40%. In acest domeniu ne situam ca natiune pe primul loc in UE la, suprafete arabile nelucrate (desi de-a lungul istoriei poporul roman a supravetuit datorita harniciei si intr-o anumita perioada istorica a fost granarul Europei) si la detinerea de atelaje pentru lucrat pamintul cu tractiune animala (BALIGOASA).
    Circuitul economic al produselor agricole si alimentare in Romania este “manageriat,” in detrimentul statului si al cetatenului onest de cei ce apartin unor mafii sustinute de clasa politica care nu mai pot fi destructurate.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger