AcasăNewsFuneraliile Regelui Mihai. Cadre impresionante de la procesiunea din centrul Capitalei

Funeraliile Regelui Mihai. Cadre impresionante de la procesiunea din centrul Capitalei

Romanii l-au petrecut in numar foarte mare pe fostul suveran pe ultimul sau drum, in ziua marii despartiri a Regelui Mihai de Capitala Romaniei.

Aplaudand, ovationand si aruncand flori in calea afetului de tun care a transportat sicriul Regelui Mihai de la Palatul Regal pana la Patriarhie, unde in scurta vreme urmeaza sa inceapa o slujba religioasa oficiata chiar de catre Patriarhul Daniel.

Sunt imagini care vor ramane pentru vecie intiparite in memoria celor care fie au fost in strada, pe parcursul strabatut de cortegiul funerar, fie in fata televizoarelor, urmarind procesiunea din centrul Bucurestilor.

Au fost momente irepetabile in inima Capitalei. Mii de oameni – copii, tineri si persoane de varsta a doua si a treia – au tinut sa il insoteasca pe Regele Mihai pe ultimul sau drum pe Calea Victoriei, pe Cheiul Dambovitei si apoi in zona Pietei Unirii (unde cortegiul funerar a facut o oprire, pentru un ceremonial religios), inspre Catedrala Patriarhala. Fiicele Regelui Mihai, dar si ceilalti membri ai Familiei Regale au insotit, pe jos, afetul de tun care a transportat sicriul Majestatii Sale defuncte.

sursa foto: capturi video TVR1, Digi24

author avatar
Cristina Stefan
426 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger