AcasăNewsFuneralii Regele Mihai. Mii de oameni au asistat la slujba din Piata...

Funeralii Regele Mihai. Mii de oameni au asistat la slujba din Piata Palatului Regal

Custodele Coroanei, Majestatea Sa Margareta, surorile sale, precum si nepotul Nicolae, dar si presedintele Romaniei, alaturi de sotie, presedintele Senatului si al Camerei Deputatilor, premierul, dar si alti oficiali ai statului, precum si reprezentantii familiilor Regale straine si – nu mai putin important – un numar mare de romani au asistat la ceremonialul militar si religios oficiat incepand cu ora 11 in Piata Palatului Regal.

Sicriul Regelui Mihai a fost scos din Palatul Regal, devenit un adevarat loc de pelerinaj in ultimele zile, si depus – in jurul orei 11- pe un catafalc aflat in Piata din fata impresionantei cladiri din inima Capitalei. Acolo a avut loc o scurta sluba religioasa, incheiata dupa circa 20 de minute.

Ulterior, cortegiul a pornit catre Patriarhie. Linistea si solemnitatea momentului au fost intrerupte de aplauze. Au fost momente impresionante, Regele Mihai fiind ovationat de romanii prezenti in zona Palatului Regal. Mai mult, drumul afetului de tun pe care se afla sicriul fostului suveran a fost presarat cu flori.

sursa foto: capturi TVR 1

author avatar
Cristina Stefan
173 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger