AcasăNewsFunctionari de la Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul, trimisi in instanta

Functionari de la Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul, trimisi in instanta

Fost manager al unui spital din Capitală, trimis în judecată

Doi reprezentanti ai Ministerului condus de catre Viorel Ilie vor ajunge in fata magistratilor de la Tribunalul Bucuresti, instanta care va judeca dosarul ce vizeaza un concurs organizat la institutia cu sediul principal la Palatul Victoria.

Este vorba despre Pop Felicia Elena, directoare de cabinet a ministrului pentru Relatia cu Parlamentul (M.R.P.), dar si despre Zaharia Mihai Cornel, angajat al ministerului in cauza si totodata membru al comisiei de concurs. Ambii sunt acuzati de „savarsirea infractiunii de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii”, din cate anunta DNA-ul, miercuri, intr-un comunicat.

Concursul in cauza, organizat de MRP viza angajarea de functionari publici pe functii contractuale de executie pe perioada nedeterminata, iar procurorii sustin ca „au rezultat date si probe ca acesta ar fi fost aranjat, astfel incat anumiti candidati agreati de conducerea ministerului (dintre care unul foarte apropiat ministrului Ilie Viorel) sa ocupe functiile, in detrimentul altora, criteriul competentei devenind total nerelevant”, dar si ca proba scrisa fusese stabilita pentru 31 iulie anul recent incheiat.
„In acest context, in perioada 20 – 31 iulie 2017, inculpata Pop Felicia-Elena, directoare de cabinet a ministrului pentru Relatia cu Parlamentul, la cererea demnitarului, a solicitat membrilor comisiei de concurs inculpatii Alexandrescu Maria si Zaharia Mihai-Cornel, subiectele si baremele de corectare pentru proba scrisa din data de 31 iulie 2017. La data de 28 iulie 2017, inculpatii Alexandrescu Maria si Zaharia Mihai-Cornel au pus la dispozitia directoarei de cabinet subiectele si baremele de corectare aferente probei scrise, stiind ca respectivele informatii nu erau destinate publicitatii si ca urmeaza a fi dezvaluite anumitor candidati ce urmau sa sustina proba scrisa. In aceeasi zi, directoarea de cabinet, inculpata Pop Felicia-Elena a dat candidatilor agreati subiectele si rezolvarea lor. Pe langa faptul ca acestia au avut acces la subiectele de concurs si la rezolvarea lor, fiind vadit favorizati fata de ceilalti candidati, a reiesit ca, potrivit intelegerii, ei au si intocmit lucrarile anterior examenului, iar in ziua examenului trebuia ca lucrarile scrise in sala de examen sa fie inlocuite cu cele ce fusesera deja redactate acasa, de catre candidatii favorizati”, transmit, printre altele, reprezentantii DNA.

Totodata, anchetatorii mentioneaza ca, in cazul de fata, o alta angajata in cadrul ministerului in cauza si totodata membra a comisiei de concurs, Maria Alexandrescu, ar fi incheiat,”la initiativa acesteia”, un acord de recunoastere a vinovatiei, demers ce va fi prezentat instantei.

De asemenea, in comunicatul remis miercuri procurorii amintesc faptul ca au formulat un demers adresat Senatului, pe numele ministrului Ilie, respins insa. „Fata de numitul ILIE VIOREL, senator in Parlamentul Romaniei si ministru pentru Relatia cu Parlamentul, procurorii au solicitat incuviintare pentru inceperea urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de instigare la infractiunea de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii. Prin hotararea nr. 106/2017, adoptata la data de 03.10.2017, Senatul a hotarat sa nu ceara urmarirea penala a senatorului Viorel Ilie”.

202 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger