AcasăNewsFugiiiti, PSD si-a scos elitele!

Fugiiiti, PSD si-a scos elitele!

Daca m-ar intreba cineva ce parere am despre Vasilica Dancila, propunerea celui mai mare partid pentru functia de prim-ministru, pe o plaja intre buna si foarte proasta, as fi foarte sincer: exagerat de proasta! Faptul ca o mai cheama si Viorica nu schimba datele problemei. Ramane aceeasi dulce creatura si nobila faptura cu design de sefa de cantina. Un pic aranjata, cu niste gablonturi lucioase la gat, as vedea-o chanteuza la Dropia, popasul ala de pe vechiul drum catre Constanta. Aoleu, exact acum o admir intr-o poza cum ii atarna de gat niste zdranganele galbene.

Nu sunt misogin, dar doamna nu-mi inspira nimic. Poate doar compasiune pentru cei care, avand-o in fata, vor fi nevoiti sa i se adreseze cu „Doamna prim-ministru”, cand, intr-un limbaj colocvial, mai corect ar fi „Bre, premiero!”

Vasilico, baga gaze!

Pe Dancila as putea sa o desfiintez in 80 de cuvinte, dar nu-mi sta in caracter. Am educatie subtire, de baiat nascut pe asfaltul unui vechi cartier de bogatani, ramas si astazi in picioare. Apreciez si respect femeia, chiar daca e nascuta in Teleormanul lui Dragnea. Imi spun ca, de fapt, s-a nascut in Teleormanul lui Marin Preda, si-mi ostoiesc pornirile mai putin ortodoxe. Ma uit in CV-ul ei si descopar ca a absolvit Institutul de Petrol si Gaze, la Ploiesti, in 1988. Asta inseamna ca, in ’83-’84, cand a dat examen de admitere, s-a dus la cea mai slaba facultate din tara. Pe vremea aia, daca nici la Mecanica Agricola nu intrai, nu-ti mai ramanea decat sa dai analiza matematica, geometrie si fizica la Petrol si Gaze. Mai jos nu era nimic. Si, daca nici acolo n-o nimereai, era jale pe vale si pe vatra Rosiorilor. Oricum, e bine ca, dupa doar 18 ani, a luat un masterat in Spatiul public european. E o disciplina care are legatura mai mult cu gazele, decat cu petrolul, totul fiind o fasaiala a Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative. Un fel de „Stefan Gheorghiu” pe stil nou.

Da tarcoale vorbelor

Politica si Dragnea, insa, au propulsat-o pana la cer, ca racheta Vostok 6 pe Valentina Tereshkova. Numai ca Valentina s-a intors. Vasilica e inca in aer, cautand din priviri locul unde se va ridica monumentul de la intrarea in Rosiori, pe care va scrie: „Aici s-a nascut prima femeie prim-ministru din Romania”. E vreo problema ca nu stie nicio limba straina? Nu. E vreo problema ca nu are nicio opera publicata, una care sa-i ateste experienta covarsitoare? Nu. Singura problema e cand deschide gura. I-am urmarit un discurs. Dezastru. Fara cap, fara coada, cu un continut caruia doar ii da tarcoale. Poate isi ia un translator. Din romana in romana.

Din Voluntari si pana la Paris

Le-am vazut si pe alte doamne din PSD, cum ieseau ele de la sedinta. Un melanj de lux si coafor de cartier. Blana nu se potrivea cu privirea. Cerceii nu se asortau cu momentul. Rujul nu mergea cu gulerasul. Blondul nu facea sens cu Internele, Firea nu facea rima cu zambetul, Rodica Nassar nu se asorta cu Rodica Nassar. Blana in doua culori, vorbe fara noima, sluj perfect in manejul lui Dragnea, dresura de bretoane fugite intr-o rana. Ma gandesc, totusi, ca doamnele astea, intr-un fel sau altul, sunt elitele PSD. Ma umfla rasul. Si ne conduc. Ma umfla plansul. Si hotarasc si in numele meu, culmea. Fara sa ma intrebe daca imi plac blondele cu ifose si gandire pesedista, dar cu blanuri cumparate de la Fendi. Si cu toale de la Dior si  Chanel, dupa o invarteala pe Avenue Montaigne din Paris.

author avatar
Valentin Boeru
3.361 afisari

7 COMENTARII

  1. Nu am votat NICIODATA PSD-ul, dar nu pot sa nu recunosc ca rezerva lor de cadre arata din ce in ce mai jalnic… Din pacate situatia dezastruasa a guvernarii Dragnea, ne face sa avem nostalgia unui Vacaroiu, Mircea Pascu, Adrian Nastase etc.

  2. DRAK-NEA , PROSTARICEANU (ei sunt conducatorii statului paralel) CU TOATA MAFIA LOR care-i foarte raspandita in structurile statului TREBUIE IZOLATI IN PENITENCIARE PENTRU MEDITATIE, APOI CONFISCATE AVERILE LOR PANA LA RUDE DE GRADUL PATRU.DRAK-NEA , PROSTARICEANU CU TOATA MAFIA LOR sustin ca sunt alesi dar de catre cine de catre ramasitele, gunoaiele umane ale societatii aflate in deriva si in baza unor norme FACUTE DE EI PENTRU EI HOTII SI BANDITII. PRIN NEMERNICIA CELOR CE AU CONDUS RO DUPA 1990 UIMIM LUMEA INTREAGA ………………….

  3. Nici o nostalgie pentru I. M. Pascu, pentru Năstase nici atît, Văcăroiu ce mai ținea și cu țara. Multora,ca și mie, le lipsește un Vadim, dar românii se trezesc, mereu, prea tîrziu.

  4. E foarte buna sa faca tot ceea ce i se cere de catre toti! sau sa nu faca NIMIC! Trebuie doar sa imparta banii gastii care o sustine si cam atat…

  5. Dle Valentin Boeru pe „teritoriul”dvs sunteti super tare,sunteti in verva,aveti condeiul la dvs si inca de mult timp.Trebuie doar sa il folositi cum stiti dvs mai bine,pentru a va sustine ideile dvs si nu pe ale altora.Bravo!

  6. Vasilica, Viorica sunt prenume cât se poate de românești.De ce trebuie să ne batem joc de ele?! Unii uită că pământul acestei țări mustește de sângele unor Ioni,Gheorghe,Vasile sau alte prenume „dezonorante”. Un nume de botez folosit ca ironie subțire…Eu cred că și fără această persiflare ideea articolului era suficient de clară.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger