AcasăNewsFSB vrea sa preia controlul asupra utilizatorilor de Internet din 2014

FSB vrea sa preia controlul asupra utilizatorilor de Internet din 2014

FSB vrea acces direct la toti utilizatorii de Internet

O scrisoare de la operatorul telecom din Rusia catre Ministerul Comunicatiilor dezvaluie intentia serviciului secret FSB de a avea acces direct la traficul de pe Internet.

Conform publicatiei Kommersant, care a avut acces la scrisoarea de la VimpelCom, FSB vroia ca de la 1 iulie 2014 toti furnizorii de Internet sa utilizeze echipamente de stocare a traficului.

FSB vrea acces direct la toti utilizatorii de Internet

„Tava” larga a FSB

In scrisoare, operatorul VimpelCom explica cate articole din Constitutie ar incalca daca s-ar supune cerintelor „de investigare a activitatilor pe Internet”. Ministerul Comunicatiilor concepuse „cererile” cu directia FSB, dupa cum au dezvaluit sursele. FSB dorea ca toti furnizorii de Internet sa inregistreze si sa stocheze, cu echipamente speciale, intregul trafic timp de minimum 12 ore, la care serviciul sa aiba acces direct. Numerele de telefon, adresele IP, emailurile, retelele sociale ale utilizatorilor, totul trebuia pus pe tava pentru FSB, la cerere. Directorul departamentului de Sprijin Analitic al VimpelCom, Alexei Rokotyan, insista ca pentru inregistrare si stocare sa fie emis ordin judecatoresc. Altminteri s-ar incalca Articolele 23, 24 si 45 ale Constitutiei Rusiei, plus Articolul 8 din Legea Federala a Activitatilor de Investigatie.

Fara anonimi si informatii codificate

„Proiectul” Ministerului de Comunicatii, in colaborare cu FSB, urmeaza sa fie inregistrat la Ministerul de Justitie, si sa intre in vigoare pana la sfarsitul anului.

FSB a propus si blocarea tuturor serverelor si programelor ce permit ca utilizatorii sa-si pastreze anonimatul si sa codifice informatiile. Toate aceste propuneri au un singur initiator: directorul FSB, Alexander Bortnikov.

author avatar
Adina Mutar
128 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger