AcasăNewsFrustrare mare: Nu mai e loc de ”Guvernul meu”

Frustrare mare: Nu mai e loc de ”Guvernul meu”

Klaus Iohannis plange si acum dupa ”Guvernul meu”, chiar daca ideea cu tehnocratii s-a dovedit a fi un adevarat fiasco

De cand a pierdut alegerile parlamentare, Klaus Iohannis vorbeste. Mai putin in timpul conferintelor de presa – cand expediaza in continuare subiectele neplacute, dar mult in piete, la Bruxelles, la Strasbourg, la Malta, in Parlament. Este bine ca presedintele tarii a inceput sa vorbeasca, dupa aproape doi ani de tacere incapatanata.

Klaus Iohannis plange si acum dupa ”Guvernul meu”, chiar daca ideea cu tehnocratii s-a dovedit a fi un adevarat fiasco

Important este insa si cum vorbeste, iar aici lucrurile se incurca din nou, si asta pentru ca din vorbele lui Klaus Iohannis transpare frustarea. O frustrare profunda aparuta odata cu maturarea ”Guvernului meu” de victoria transanta obtinuta de PSD pe 11 decembrie. Zi care a decimat practic armata de liberali si tehnocrati stransa de Iohannis. Omeneste este de inteles suferinta prin care trece actualul presedinte, care s-a trezit cu toate planurile de viitor facute praf peste noapte. Politic insa este mai mult decat meschin, este de-a dreptul periculos sa te lasi dominat de propriile resentimente si sa profiti de nemultumirea unor oameni cu speranta ca astfel a-i putea scapa avant la lettre de PSD. Oricat de greu i-ar fi sa accepte infrangerea, Klaus Iohannis trebuie sa constientizeze ca ”Guvernul meu” este mort definitv si cu parastasele deja facute. Iar daca si-ar vedea cu adevarat interesul, Iohannis nici nu ar mai suspina atata dupa el data fiind proasta opinie generalizata lasata in urma de Guvernul Ciolos. Fara suparare, dar pana si liberalii lui spun, chiar daca off the record sau cu un firicel de voce, ca fosta combinatie Iohannis – Guvern Ciolos a reprezentat un dezastru pentru Romania. Ba chiar si pentru PNL, care a platit cat n-a facut, din punct de vedere electoral, asocierea cu ciolosii lui Iohannis. Setat sa obtina si cel de-al doilea mandat, Klaus Iohannis nu se lasa vizitat de zeita intelepciunii ci o tine inainte cu razboiul declarat guvernului actual, implicit PSD-ului. In loc sa medieze situatiile conflictuale, Klaus Iohannis aplica regula ”intarata-i drace” si are grija sa intretina aprins jarul nemultumirilor interne. Furibund de-a dreptul, Klaus Iohannis vrea sa fie recunoscut de tot romanul drept liderul Opozitiei si in aceasta calitate sa atace din nou Cotroceniul, la prezidentialele din 2019. Motiv pentru care si-a insusit cu totul celebrul  indemn lansat de Caragiale: da-i si lupta, lupta si da-i!

Dragnea il lasa-n boii lui pe presedinte

Chiar daca spune ca presedintele Iohannis si-a facut un obicei din incalcarea Constitutiei si ii instiga pe romani impotriva PSD, Liviu Dragnea nu este de acord cu suspendarea sefului statului. ”Noi nu facem nimic impotriva presedintelui. Suspendarea nu a fost si nu este o solutie. Romania are nevoie sa fie linistita, are nevoie de stabilitate, de pace sociala. Si noi puteam, dupa alegeri, de exemplu, cand lumea era revoltata, pentru ca tot ni se refuzau propuneri si ne intarziau si veneau mesaje neconforme de la presedinte, si noi puteam sa scoatem lumea in strada. N-am vrut sa facem asta, pentru ca am crezut si cred in continuare ca Romania are nevoie de stabilitate si sa fie guvernata bine”, a declarat Dragnea ieri, la finalul discursului tinut de Klaus Iohannis in Parlament. Un discurs care i-a determinat pe parlamentarii PSD sa paraseasca sala plenului, in semn de protest.

author avatar
Simona Badulescu
1.789 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger