AcasăNewsFrontul terorist ISIS, creatia armatei lui Bashar al-Assad

Frontul terorist ISIS, creatia armatei lui Bashar al-Assad

Executiile publice au creat „modele de teroare”, dupa reteta lui Bashar

Intr-un mesaj postat luni pe toate site-urile jihadiste, comandamentul general Al Qaida a anuntat ca organizatia nu are nicio legatura cu frontul Statul Islamic in Irak si Siria (ISIS).

„ISIS nu este o ramura a gruparii Al Qaida, nu este afiliat in niciun fel organizatiei si Al Qaida nu-si asuma nicio responsabilitate in legatura cu actiunile ISIS”, se arata in mesaj.

Informatorii armatei guvernamentale

Executiile publice au creat „modele de teroare”, dupa reteta lui Bashar

Seful Al-Qaida, Ayman al-Zawahhiri, i-a ordonat acestui front extremist, inca din mai 2013, sa se dizolve si sa se intoarca in Irak, daca se declarau afiliati organizatiei. Insa acest lucru nu s-a intamplat. „Al Qaida nu a fost informata de crearea acestei grupari si nu o accepta”, se subliniaza in comunicatul de luni. Actiunile ISIS in Siria au dat de multa vreme de banuit ca ceva nu este in regula cu acest front de luptatori mascati, insinuat ca aliati ai Armatei Siriene Libere (ASL), in zonele deja eliberate din nordul tarii. Fieful lor este in Raqqa si de aici s-a tras semnalul de alarma ca ISIS serveste intereselor regimului. Locuitorii din Raqqa erau intrebati, la toate punctele de bariera instituite de ISIS, in ce brigazi ASL lupta, unde sunt pozitiile acestora, cine sunt comandantii, adjunctii, ofiterii superiori, de cati luptatori dispun. S-a observat ca pozitiile astfel aflate deveneau tintele artileriei si aviatiei lui Bashar.

Ofiteri sub acoperire sirieni si iranieni

Apoi, lucrurile au devenit si mai clare, cand unii dintre conducatorii grupurilor ISIS au fost recunoscuti ca fosti detinuti de drept comun in inchisorile lui Bashar, eliberati imediat ce a inceput revolutia siriana. In noiembrie 2013, ISIS a trecut la „arestarea” comandantilor ASL, prin fel de fel de capcane, au confiscat depozitele de armament ale ASL, au ridicat activisti, jurnalisti, au rapit preoti crestini si au decapitat „ca exemplu” locuitori gasiti vinovati de incalcarea legii Sharia. Astfel, nu numai ca au slabit frontul anti-Bashar, dar i-au oferit acestuia pretextul ca lupta cu teroristii. In ianuarie, fronturile anti-Bashar s-au unit si impotriva ISIS, care incepuse sa execute prizonierii. Peste 1500 de morti au rezultat din aceste lupte. Multi luptatori ISIS s-au dovedit a fi ofiteri sub acoperire ai lui Bashar sau ofiteri iranieni. Acestia purtau asupra lor si actele doveditoare, in caz ca ar fi fost prinsi de „ai lor”.

author avatar
Adina Mutar
252 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger