AcasăNewsFrica pensioneaza Justitia

Frica pensioneaza Justitia

Magistratii care au cochetat cu ”sistemul” au inceput sa stearga putina

Cutremurul care a lovit ”sistemul” a fisurat si carapacea Justitiei. Cum prin crapaturi a inceput sa iasa la suprafata mizeria, multi magistrati au fost cuprinsi de spaima si au dat bir cu fugitii pensionandu-se degraba.

Magistratii care au cochetat cu sistemul au inceput sa stearga putina

Cu o lege atat de interpretabila si greu de schimbat – vezi de cate luni se tot zbate ministrul Tudorel Toader – este foarte posibil ca magistratii care s-au refugiat la pensie sa scape netrasi la raspundere. Asta desi sunt indicii clare ca multe sentinte au fost date nu in conformitate cu legea ci pentru ca asa au vrut muschii ”sistemului”.

Noi belele pentru inculpati cauzate de practica judiciara neunitara

Totul a fost posibil pentru ca Romania nu are inca o lege a raspunderii magistratilor, prevederea legala invocata de unii in materie fiind doar o gluma proasta: ”statul se poate indrepta” impotriva magistratilor care au dat decizii cu rea credinta. Se putea dar nu a facut-o pentru ca ”sistemul” a avut grija de judecatorii lui de casa. Judecatori care acceptau cu ochii inchisi si urechile astupate rechizitoriile pline de ”suspiciuni rezonabile” si lipsite in schimb de dovezi si probe facute de procurorii de casa ai aceluiasi ”sistem” – cazul ”Portocala” fiind un exemplu definitoriu in domeniu. Chiar daca la o prima vedere dezertarea judecatorilor racolati de sistem pare a avea urmari benefice – mai curata Justitia de atata noroi adunat, demersul este de natura a abate noi belele asupra unora dintre inculpati. Si asta din cauza practicii judiciare neunitare care permite instantelor sa decida care alba, care neagra in spete identice in cazul proceselor in care se inregistreaza iesirea la pensie a unora dintre magistrati. Doar in ultimele zece zile, din trei astfel de cazuri doua s-au dovedit a fi cu noroc (procesele in care sunt judecati Liviu Dragnea si Darius Valcov vor fi reluate de la zero dupa modificarea componentei completului de judecatori) iar unul cu ghinion: cel al fostului ministru de Interne Cristian David, cererea acestuia de reluare a procesului fiind respinsa desi unul dintre membrii completului care il judeca a fost inlocuit cu un alt magistrat. Ceea ce inseamna mai mult ca sigur ca o noua plangere va ateriza la CEDO din moment ce balanta Justitiei noastre se clatina in continuare ca un om beat manga.

Lovitura grea pentru magistrati: esti agent al serviciilor, te duci la puscarie!

Satui de acoperitii care misuna printre magistrati, judecatorii din UNJR au propus CSM-ului pedepsirea cu ani grei de inchisoare a racolarii sau a tentativei de racolare a magistratilor de catre servicii. Concret, UNJR propune completarea Legii privind statutul judecatorilor si procurorilor (care deja le interzice magistratilor sa fie lucratori operativi ai serviciilor de informatii) cu urmatorul text: ”Serviciilor de informatii le este interzis sa racoleze persoanele prevazute de aliniatul 1 (judecatori, procurori, magistrati-asistenti, personalul de specialitate juridica asimilat acestora si personalul auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si parchetelor – n.r.) ca lucratori operativi, inclusiv acoperiti, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informatii. Incalcarea acestei interdictii este infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 5 la 10 ani”. Ba mai mult, UNJR vrea si ca aceste pedepse sa fie majorate cu 50% in cazul in care infractiunea de racolare/instigare este comisa de un ofiter cu functii de conducere in serviciile de informatii. Daca propunerile avansate de UNJR vor fi acceptate de CSM si se vor transforma in litera de lege, atat racolatorii cat si racolatii au la ce medita iar intre timp balanta Justitiei poate va avea si ea ragazul necesar intrarii in atat de necesarul echilibru.

author avatar
Simona Badulescu
700 afisari

2 COMENTARII

  1. JUSTȚIA 8 DUMNEZEU 8; JUSTIȚIE 14 MARIA 14; Justiția 12 HRISTOS 12; JUSTIȚIA 8/13 TIȘBITUL 8/13; JU.STIȚI.A. JU-Judecata, STIȚI-Tișbitul, A-Alb. Judecata albă a Lui Hristos și Tișbitul. Acestea sînt numerele literelor și laturilor numelor divine împreună cu definiția, prin care a fost creată instituția Statului, JUSTIȚIA.
    Numai un animal ar îndrăzni să se contrazică cu MINE pe aceste învățături din Ceruri!

  2. JUSTIȚIA 8 DUMNEZEU 8; JUSTIȚIE 14 MARIA 14; Justiția 12 HRISTOS 12; JUSTIȚIA 8/13 TIȘBITUL 8/13; JU.STIȚI.A. JU-Judecata, STIȚI-Tișbitul, A-Alb. Judecata albă a Lui Hristos și Tișbitul. Acestea sînt numerele literelor și laturilor numelor divine împreună cu definitia, prin care a fost creată Instituția Statului, JUSTIȚIA.
    Numai un animal ar îndrăzni să se contrazică cu MINE pe aceste învățături din Ceruri!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger