AcasăNewsFratii Mihail si Valentin Boldea, suspectati ca au inselat trei ministere ...

Fratii Mihail si Valentin Boldea, suspectati ca au inselat trei ministere

Fostul deputat Mihail Boldea si fratele sau, Valentin, seful Directiei de Sanatate Publica Galati, sunt cercetati intr-un dosar de inselaciune. Cei doi sunt suspectati ca, alaturi de alte persoane, au inselat trei ministere – al Mediului, Educatiei si al Sanatatatii – cu 450.000 de euro.

In aceasta dimineata, procurorii DIICOT au facut mai multe perchezitii la domiciliile a cinci invinuiti in acest dosar. „Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Galati, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul BCCO Galati, efectueaza cercetari fata de 5 invinuiti, vizand destructurarea unui grup infractional organizat, specializat in savarsirea infractiunilor de inselaciune cu consecinte deosebit de grave si evaziune fiscala. In acest scop, la data de 24 octombrie 2012 au fost efectuate 7 perchezitii domiciliare la locuintele invinuitilor precum si la sediul Directiei de Sanatate Publica -DSP  din municipiul Galati”, potrivit DIICOT.

Anchetatorii au stabilit ca Boldea Mihail si Boldea Valentin au constituit un grup infractional organizat, la care au aderat si invinuitii Bivol Mircea, Hristu George, Petrea Andrei Madalin si Rosu Eugen,  in scopul obtinerii de beneficii financiare substantiale prin cresterea artificiala a cheltuielilor aferente unor achizitii publice si prin eludarea platii taxelor si impozitelor aferente bugetului de stat.

Membrii gruparii sunt acuzati ca au utilizat opt societati comerciale, inregistrand operatiuni comerciale fictive cu diverse marfuri,  cu societati aflate in lichidare sau firme tip ”fantoma”, fapt ce a avut drept consecinta directa diminuarea cuantumului taxelor datorate bugetului de stat .

„In sarcina invinuitilor se mai retine ca  au indus si mentinut in eroare institutii de stat – Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Ministerul Mediului si Padurilor si Ministerul Sanatatii – cu ocazia incheierii unor contracte avand ca obiect reabilitarea unor obiective de interes public de pe raza municipiului Galati (unitati de invatamant si unitati spitalicesti), prin modificarea unilaterala a cuantumului cheltuielilor aferente achizitiilor de materiale si a contravalorii prestatiilor efectuate, inclusiv prin utilizarea unor documente contabile false emise de catre societati controlate direct sau indirect de catre membrii gruparii. Invinuitii au facturat lucrari si prestari de servicii la preturi supraevaluate si au utilizat in mod ilegal sumele de bani, fara a respecta obligatiile care le reveneau privind obtinerea si folosirea acestor fonduri”, conform DIICOT.

In aceasta cauza, prejudiciul total este de estimat la suma de 450.000 de Euro.

Mihail Boldea a fost arestat preventiv in luna martie. Fostul deputat a fost trimis in judecata la sfarsitul lunii iunie, anul trecut, de catre procurorii DIICOT – Serviciu Teritorial Galati, pentru fraude imobiliare în valoare de aproximativ un milion de euro.

author avatar
eNational
526 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger