AcasăNewsFratie tacita. IPS Teodosie, flancat de zeci de preoti la controlul judiciar

Fratie tacita. IPS Teodosie, flancat de zeci de preoti la controlul judiciar

Imagini mai rar vazute in fata unui sediu de Politie, si nu in preajma unui lacas de cult. Un adevarat sobor de slujitori ai Bisericii au venit la IPJ Constanta, o data cu Arhiepiscopul Tomisiului. Zecile de prelati au facut, efectiv, un scut uman in jurul lui IPS Teodosie, decise sa-l fereasca de intrebarile presei.

Au fost peste 20 de reprezentanti ai Bisericii, toti purtand haine preotesti, negre, si cat se poate de hotarati sa nu lase jurnalistii sa se apropie insistent de inaltul prelat. Imaginile surprinse in fata Inspectoratului Judetean de Politie Constanta, la primele ore ale zilei de joi, sunt suficient de graitoare, cat sa nu mai aiba nevoie de prea multe descrieri. E lesne de inteles ca arhiepiscopul nu a stat de vorba cu reprezentantii mass-media.

Va mai amintim, insa, faptul ca de motivul pentru care inaltul prelat se vede nevoit sa se prezinte periodic la Politie este acela ca de aproximativ trei saptamani Teodosie Petrescu, Arhiepiscopul Tomisului, este cercetat sub control judiciar, procurorii DNA suspectandu-l ca ar fi primit mita 500 de euro, dar si de „folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, in forma continuata”.

author avatar
Cristina Stefan
216 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger