AcasăNewsFrăția vinovată dintre Victor Ponta și Nicolae Bănicioiu

Frăția vinovată dintre Victor Ponta și Nicolae Bănicioiu

Săptămâna trecută, deputatul PSD, Nicolae Bănicioiu anunța că părăsește partidul condus de Liviu Dragnea pentru a i se alătura lui Victor Ponta în partidul ”Pro România”. „Am luat decizia de a fi alături de colegii mei din guvernarea Ponta, guvernare în care am făcut multe lucruri bune, cu care am câștigat alegerile în 2012”, își motiva demersul Nicolae Bănicioiu.


Despre această plecare, însă, se specula de mai multă vreme în PSD, având în vedere trecutul comun care a marcat relația dintre Victor Ponta și Nicolae Bănicioiu. Trecut din care fostul ministru al Sănătății a avut numai de câștigat. Este de menționat în acest sens că Victor Ponta a fost cel care l-a susținut constant pe Nicolae Bănicioiu în toate funcțiile politice și publice importante pe care acesta le-a ocupat de-a lungul timpului. Cu ajutorul lui Ponta tînărul politician Bănicioiu a preluat șefia TSD în anul 2006. Apoi în guvernele Ponta 2 și 3 a fost numit ministru al Tineretului și Sportului, respectiv ministrul Sănătății. Astăzi, Ponta și Bănicioiu fac un tandem în noul partid Pro România, fostul premier fiind cel care a avut grijă ca protejatul său să nu lipsească din echipa sa.

Ponta și Bănicioiu, protagoniști într-un dosar cu dame de companie

Camaraderia dintre Victor Ponta și Nicolae Bănicioiu este, însă, una care transcede domeniul politic. Astfel, această relație a fost marcată și sudată la un moment dat de un scandal în care au fost implicați ambii lideri politici. Este vorba de dosarul ”Prostituate pentru VIP-uri”, în care Nicolae Bănicioiu a trebuit să dea explicații despre relațiile sexuale pe care le-a întreținut cu o damă de companie. La un moment dat, pe spațiul public a fost vehiculată o înregistrare cu o tânără doamnă de companie, în care apărea și numele lui Victor Ponta. La scurt timp însă, presa de la acea vreme semnala faptul că această înregistrare a dispărut ca prin minune din rechizitoriul procurorilor. Până în final, scandalul dosarului ”Prostituate pentru VIP-uri” l-a vizat doar pe Nicolae Bănicioiu, nu și pe Victor Ponta
Ponta nu vrea baroni, dar acceptă să fie deputat ales cu contribuția acestora

În cadrul evenimentului de lansare de către partidul Pro România a agendei politice 2018-2024, Victor Ponta a arătat că în noul partid condus de el nu sunt bineveniți baronii locali ai PSD. „Vreau ca la acest proiect să nu se alăture cei care reprezintă baronetul”, a afirmat Ponta. Nici el, nici alți deputați PSD care i s-au alăturat în noul partid, nu și-au anunțat însă intenția de a-și da demisia din Parlament, având în vedere că locurile de parlamentar pe care le dețin au fost cîștigate inclusiv prin contribuția ”baronetului” PSD.
Mai mult, tonul dur la adresa baronilor locali ai PSD, este cu atât mai surprinzător în gura lui Victor Ponta, cu cât acesta a deținut funcția de președinte al acestui partid. Niciun  fost președinte de partid din România nu și-a permis să aducă atâtea deservicii formațiunii din care a făcut parte. Această schimbare de retorică, spun unele voci din PSD sub protecția anonimatului, pot fi puse în relație directă cu achitările și serviciile de care a beneficiat Victor Ponta din partea ”statului paralel”. Numai așa, explică ei, ar putea fi interpretată ”paritutura” în care a ales să joace fostul președinte al PSD. Din acest punct de vedere, relația Ponta-Bănicioiu capătă noi și surpinzătoare explicații.

author avatar
Mihai Koblenko
830 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger