Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Franta vrea sa renunte la semafoare!

Franta vrea sa renunte la semafoare!

Autor:

Chiar daca, in Hexagon, 30.000 de intersectii sunt dirijate de semafoare, administratiile mai multor orase – Nantes, Rouen, Niort, Abbeville si Bordeaux, extind un progam de eliminare a stopurilor.

 

11839425 Franta vrea sa renunte la semafoare!Motivul? Fluidizarea traficului si, atentie, ameliorarea securitatii soferilor! Mai mult, pana si in Paris, primarita Anne Hidalgo, va pune in practica planul “Pieton”, prin care circulatia dintr-un intreg cartier va fi monitorizata, fara semafoare.

Michel Duchene, vicepresedintele Proiectelor Urbane din Bordeaux, sustine ca, fara stopuri, soferii sunt mult mai atenti la pietoni, dar si acestia, vor traversa “zebra”, cu mai multa grija, stiind ca nu mai au in fata ochilor cele trei culori. In fiecare an, in Franta, se produc 10.000 de accidente, cu 150 de morti, in intersectiile semaforizate spune C. Damas, expert in studiile riscurilor din mediul urban, potrivit LeParisien. In Abbeville, intersectiile cu sens giratoriu au renuntat in totalitate la serviciile semafoarelor tricolore, un model, copiat(partial) si peste Ocean: in Philadelphia, dupa “eliminarea stopurilor inutile” din mai multe intersectii, s-a constatat o reducere de 25% a accidentelor de circulatie. Daca Franta va suprima stopurile, arata o caricatura in presa, spalatorii de parbrize o sa devina someri!    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!