AcasăNewsFranta si Germania inchid zona Schengen!

Franta si Germania inchid zona Schengen!

Ministrii de interne Bruno Le Roux si Thomas de Maiziere cer Comisiei Europene, intr-o scrisoare comuna, sa revizuiasca Acordul Schengen!

Motivul pentru modificarea Codului Frontierelor ar fi “persistenta amenintarii teroriste pentru ordinea publica sau pentru securitatea interna”. Executivul UE trebuie sa inaspreasca sistemul de intrare si iesire al calatorilor(inclusiv cetatenii europeni) pentru “identificarea traseului si filierelor de combatanti straini”(!), cu destinatia Irak si Siria.

Desi o statistica publicata chiar in Germania arata ca o prabusire a spatiului Schengen ar putea costa Uniunea Europeana 1.400 de euro in urmatorii zece ani, iar reintroducerea controalelor la frontierele comunitare va majora cu 3% pretul produselor importate, provocand cheltuieli suplimentare, in Germania si Franta, de circa 244 de miliarde de euro, Comisia Europeana sustine propunerile celor doua tari, considerate “in concordanta” cu politica institutiei. Guvernul german a estimat ca aproximativ 3,6 milioane de imigranti vor ajunge in tara pana in 2020, prin urmare este de asteptat sa se mentina controalele la frontiere , reintroduse acum doi ani. La randul ei, Franta va pastra controalele la granita pana in luna iulie. In urma fluxului migrator alte patru state UE(Austria, Belgia, Danemarca si Suedia) au cerut, anul trecut, suspendarea Acordului Schengen.Dupa mai bine de 30 de ani de la infiintare(1985), spatiul Schengen cuprinde, in prezent, 26 de state din Europa, dintre care 22 sunt membre ale Uniunii.

author avatar
Bogdan Borcea
653 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger