AcasăNewsFranta plateste iar cu sange

Franta plateste iar cu sange

Macron spune ca Franta nu va ceda terorismului dar deja el s-a instalat in capitala Frantei

Sambata seara, in centrul Parisului, nu in padure, un barbat a ucis o persoana si a ranit alte patru, cu un cutit. Atacul a fost revendicat de ISIS.

Macron spune ca Franta nu va ceda terorismului dar deja el s a instalat in capitala Frantei

Atacul a avut loc in arondismentul II, in apropierea Operei, in centrul capitalei Frantei, intr-un cartier cu numeroase baruri, restaurante si teatre, foarte frecventat sambata seara.
Si ca istoria sa se repete, barbatul a strigat ”Allah Akbar” in timp ce ucidea. Amaq, agentia de propaganda a ISIS l-a prezentat ca pe un ”soldat al Statului Islamic”. Un trecator de 29 de ani a fost ucis iar din cei patru raniti, doi (un barbat si o femeie) au fost internati la spitalul Georges-Pompidou. In momentul cand au venit politistii, teroristul i-a amenintat cu cutitul. Un politist a deschis focul ranindu-l mortal pe atacator. Autoritatile franceze au laudat ”rapiditatea interventiei”, politia sosind la fata locului in mai putin de noua minute. Ancheta a fost preluata de parchetul antiterorist din Paris  pentru asasinat, tentativa de asasinat,in legatura cu o grupare terorista. ”Franta platesteinca o data pretul sangelui, nu va ceda niciun centimetru in fata dusmanilor libertatii”,a scris pe Twitter presedintele Frantei, Emmanuel Macron. Insa presedintele Frontului National, Marine Le Pen, a reactionat: ”Poporul francez nu se va mai multumi cu declaratii. Faptele sunt asteptate”. Le Pen a descris un act comis de ”un atacator islamic”. Un mare numar de persoane originare din Caucazul de Nord, inclusiv din Cecenia, s-au raliat SI in Siria si Irak.

author avatar
Tudor Borcea
98 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger