AcasăNewsFranta, in pragul razboiului civil!

Franta, in pragul razboiului civil!

Un Euro 2016 marcat de rabufnirile suporterilor, o tara cotropita de islamisti, milioane de oameni in somaj si perspective tot mai gri. Franta are parte de un scenariu sumbru in privinta viitorului sau. Si asta o spune chiar seful serviciilor secrete, Patrick Calvar.

Chiar daca pana acum n-au fost incidente majore provocate de ISIS (ori poate ca opinia publica nu a avut habar de ele), comisarul cu nume predestinat anticipeaza ca in Franta va incepe calvarul. E nevoie doar de o scanteie ca sa se ajunga la razboi civil! „Extremistii sunt din ce in ce mai numerosi si avem informatii ca nu asteapta decat o scanteie care sa-i determine sa treaca la violente. In ultima vreme, nu prea ne-am ocupat de extrema dreapta, am preferat doar sa urmarim si sa neutralizam jihadistii”, avertizeaza Patrick Calvar.

Legatura cu fotbalul este data de incidentele create la Marsilia, Lille si Lens de suporterii de la Euro, cu rusi si englezi in prim plan, dar batai la care au participat si francezii. Tocmai asta da fiori serviciilor de siguranta: conflictele de la Euro 2016 pot reprezenta scanteia care sa declanseze revoltele sociale in Hexagon. „Inca unul sau doua atentate si cred ca «ultrasii» vor declansa atacuri”, crede seful serviciilor secrete din Franta. Despre ce atacuri e vorba, lesne de intuit ca Patrick Calvar se refera la un razboi intre „ultrasi” si musulmani.

In Paris, poligoanele si salile de tir si-au dublat numarul clientilor! Tot mai multi francezi cer sa ia lectii de tras cu arma, vanzarile din domeniu explodand dupa atentatele teroriste din noiembrie 2015.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
800 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger