AcasăNewsFranta, din nou sub teroare

Franta, din nou sub teroare

Un tanar din Grasse (Alpii Maritimi), puternic inarmat, a deschis ieri focul in liceul Alexis de Tocqueville, ranind trei persoane, intre care si directorul institutiei.

Potrivit ministerului francez de Interne, agresorul (17 ani), ”era armat cu o pusca, un pistol, un revolver si doua grenade”, citeaza Reuters. Ieri, anchetatorii nu stabilisera daca toate aceste arme erau operationale si de unde le-a procurat tanarul. El a deschis focul in jurul orei locale 13.20, generand panica si alerte teroriste din partea autoritatilor, via aplicatia smartphone SAP. ”Potrivit primelor investigatii, el consultase materiale video cu crime in masa”, a indicat un purtator de cuvant al Internelor. Tanarul nu figura in listele politiei si, pentru moment, nu s-a stabilit o legatura a actiunii sale cu terorismul islamic.

Explozie la sediul  FMI

O angajata a fost ranita usor, ieri, in birourile pariziene (Arondismentul 16) ale Fondului Monetar International, dupa ce aceasta a deschis un plic-capcana care era destinat unui reprezentant european al institutiei financiare, a declarat prefectul politiei. Sectia antitero a Parchetului din Paris a deschis o ancheta, in principal pentru ”tentativa de omor sii distrugere prin explozie, in legatura cu o tentativa de terorism”. Din primele cercetari, se pare ca plicul continea o petarda. Persoana ranita este secretara unui reprezentant al FMI. Directorul FMI, Christine Lagarde, a condamnat ”un act de violenta lasa”. ”Ne aflam inca o data in fata unui atentat, nu exista alt cuvant”, a declarat presedintele francez Francois Hollande. Anterior,  politia din Grecia a anuntase ca un colet-capcana destinat ministrului german de Finante, Wolfgang Schäuble, fusese expediat prin serviciul postal elen Elta.

author avatar
Tudor Borcea
87 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger