AcasăNewsFranta aloca 295 miliarde de euro apararii

Franta aloca 295 miliarde de euro apararii

Putere nucleara, Franta vrea sa-si readuca la zi capacitatile militare

Aceasta suma impresionanta, care va fi esalonata pe perioada 2019-2025 are ca obiectiv cresterea cheltuielilor pentru aparare la 2% din PIB in 2025, potrivit unui proiect de lege prezentat ieri in consiliul de ministri.

Putere nucleara Franta vrea sa si readuca la zi capacitatile militare

Efortul se va axa intai pe cresterea efectivelor, cu infiintarea a 6000 de posturi suplimentare pana in 2025, din care 3000 in urmatorii cinci ani. Ministerul francez al Apararii are in vedere consolidarea serviciilor de aparare cibernetica (1500 posturi) si de informatii (1500 de posturi). Pe de alta parte, Franta va lansa proiecte pentru inlocuirea unicului portavion, Charles de Gaulle, care va fi retras din serviciu in orizontul lui 2040. ”Exista posibilitatea sa avem un portavion nou in paralel cu Charles de Gaulle sau dupa retragerea lui”, au indicat surse din anturajul ministrului Apararii, Florence Parly. Alte proiecte vizeaza sisteme de lupta aeriana si tancuri de noi generatii. Bugetul francez al Apararii, de 34,2 miliarde de euro in acest an, va beneficia de o crestere de 1,7 miliarde de euro pe an pana in 2022, si de 3 miliarde pe an, incepand cu 2023. La sase luni dupa disputa cu seful Statului Major al armatei franceze, Pierre de Villiers, urmata de demisia acestuia, presedintele Emmanuel Macron a cerut ”un efort bugetar inedit pentru a stopa lenta eroziune a capacitatilor militare franceze”.

author avatar
Tudor Borcea
109 afisari

1 COMENTARIU

  1. Din investițiile în armament și dezvoltarea lui rezultă SECETE CATASTROFALE. USA Pentagon, Rusia, China, Franța, Anglia, Arabia Saudită, Iran, Coreea de Nord etc.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger