AcasăNewsFrans Timmermans, portavocea Monicai Macovei

Frans Timmermans, portavocea Monicai Macovei

Prim-vicepresedintele Comisiei Europene e mai incantat sa ne urasca, dupa cum ii canta Macovei, decat sa ne dea dreptate

Ceea ce s-a intamplat la Strasbourg nu are nicio legatura cu felul in care romanii au perceput Europa descrisa in pliantele dinaintea aderarii sau in cuvantarile unse cu miere ale celor interesati de miscarea asta. Am vazut o Romanie care are doar dreptul sa primeasca in crestet dejectiile unor cetateni disperati sa mai prinda un loc pe listele europarlamentare din tarile lor. Am vazut o Romanie incalecata de UE si careia i se zareau – culmea! –  pintenii americani infipti in coaste. Cred ca niciodata nu am sa pot intelege cum poti galopa prin Europa, dar cu capul intors spre America.

Prim vicepresedintele Comisiei Europene e mai incantat sa ne urasca dupa cum ii canta Macovei decat sa ne dea dreptate

Primele reactii ale lui Frans Timmermans, prim-vicepresedintele Comisiei Europene, ar fi trebuit sa-mi starneasca ingrijorarea. Mi-au provocat doar mila si sila. Mila fata  de un actor prost, care  isi interpreteaza si mai prost rolul de echidistant. Sila fata de stradaniile lui de a convinge ca in Romania lucrurile nu merg bine.

Penibilul Gica Contra al Europei

Olandezul Timmermans nu a fost dispus sa inteleaga ca europarlamentarii romani, intr-o majoritate covarsitoare, au dreptate. I s-a cerut sa indice macar un singur articol din legile promovate in tara care sa contravina normelor europene. Un singur pasaj care sa demonstreze ca statul de drept sau independenta justitiei ar fi in pericol. Nu a fost in stare. Si asta, pentru ca ce viseaza penibilul Gica Contra al Comisiei Europene nu exista. Dar, pe de alta parte, nimic nu l-a impiedicat sa ia de bune minciunile si ineptiile Monicai Macovei, ajunsa un real simbol al antiromanismului.

monica macovei
Imaginatia fostului ministru al Justitiei nu are limite naste mereu cate o poveste

Ce spune Monica Macovei e litera de lege pentru olandezul care, cu un tupeu de taran necioplit, a maturat cu noi pe jos chiar la noi acasa, cand a venit vorba de justitie. Si atunci i s-a cerut sa indice un singur articol de lege care sa probeze ca independenta justitiei ar fi periclitata de existenta lui sau ca, printr-o formulare ambigua, ar leza statul de drept. A schimbat subiectul, evident, pentru ca nu avea ce sa raspunda.

Statul lui e mai sensibil ca al nostru

Prim-vicepresedintele Comisiei Europene nu a fost catusi de putin interesat de zecile de protocoale incheiate intre SRI si Justitie, fie ca sa numeste Parchet, Curte de Apel sau Inalta Curte. Dupa lipsa reactiei nu poti crede decat ca le apreciaza si considera ca este firesc ca inculpatii, ulterior dovediti nevinovati, sa fie supravegheati sapte sau opt ani, 24 de ore din 24, inclusiv in baie sau in dormitor. In egala masura, Timmermans nu a fost deranjat nici de faptul ca SRI dirija anchetele si stabilea condamnarile. In statul lui de drept, daca ar exista si s-ar aplica asemenea norme si el, Timmermans, nu ar lua masuri de corectare, ar fi fugarit pe strazi, huiduit, scuipat si luat la bataie oriunde si-ar arata fata lui de politician pervers. Statul lui de drept nu suporta asemenea enormitati, e al naibii de sensibil, dar, pentru romani, idiotenia asta este taman ce le trebuie. De ce? Pentru ca de fiecare data Monica Macovei, si nu  e ea singura, i-a prezentat denaturat lucrurile de fiecare data, urmarindu-si interesele personale si respectand doctrina sorosista?

Dragnea nu! Iohannis da!

Timmermans nu s-a aratat tulburat de faptul ca atat inculpatii cat si aparatorii lor nu aveau acces la probele din dosar sau ca SRI era singurul care stabilea ce poate fi vazut sau nu. In schimb, i s-au imbujorat brusc obrajii cand Macovei a trantit in plenul Comisiei LIBE o minciuna in stilul ei caracteristic. Este vorba de un amendament adoptat in noua legislatie, zice ea, care se refera la stabilirea unui interval de doar un an pentru finalizarea unor anchete şi trimiterea in judecata a inculpaţilor. In realitate, prevederea adoptata de Parlament se refera la stabilirea unui termen de un an pentru finalizarea anchetei „in rem”, adica asupra faptei. Si ce daca este o minciuna ce spune Macovei? Da atat de bine la urechile lui Timmermans, care abia asteapta prilejuri sa-i sara Romaniei in gat. Si o va face oricand, pentru ca nici lui, nici PPE si nici UE nu le place Romania lui Dragnea. Ei au nevoie de Romania lui Iohannis, sa-si poata duce pana la capat planurile de colonizare.

author avatar
Valentin Boeru
1.927 afisari

7 COMENTARII

  1. Dacă este olandez spune totul. Datorită lor nu am intrat in Schengen. Macovei care este contra Romaniei si-a gasit omul care sa urle a proastă fara sa stie despre ce este vorba. Olandezi ca nu le am dat Portul Constanța cauta orice pretext ca sa ne critice. Niste nebuni conduce UE. La ei acasa jandarmii cum se comporta cu manifestantii de la mitinguri ??? Se îmbrățișează între ei?? Aaaaaa stati ca ei se stochează si homosexualitatea este in floare. Sunt oameni de nimic. Rusine sa le fie!

  2. daca le-am da portul, ne-ar ,,LIBE,,, mai mult; pe de alta pate , observ ca dl prezident serbeaza centenarul statutului german

  3. Sa mai zica cineva ca nu suntem o Colonie ce urmeaza sa sarbatorim=comemoram 30 de ani de la infiintare,iar centenarul de la Marea Unire a intrat in planul secund pas cu pasii mutalakului morbid si tutalau.

  4. A dat streichea in scroful olandez si scroafa urinara intrata in pauza meno.NE MERITAM SITUATIA ASTA HILARA PENTRU CA AVEM PREA MULTI GHIOCEI,LASI SI TRADATORI PE METRU PATRAT DE PE FATA PAMANTULUI.Sunt de acord cu un referendum acum pentru a obtine un Roexit demn si cu onoare,sa vedeti cate state ne vor urma,altfel hamesitii ciocoi ieuropeni ne vor beli si mai artagos in prezent si mai ales pe viitor.

  5. Bai nene!….pe bune,chiar NU se gaseste NIMENI sa-i puna o intrebare scurta ,d-nei MACOVEI?…..si anume :”te cunosti si lucrezi pentru SOROS”?….scurt ….daca DA,inseamna ca-i cea mai mare TRADATOARE a acestei tari!…..dar la cum se comporta in PE ,sant convins ca face jocurile strainilor ,ce vor colonizarea noastra!…..sa vedem de va mai fi aleasa la viitoarele alegeri parlamentare europene!!!….un pensionar ,ce NU credeam ca NOI sa ajungem in halul acesta de dezbinati!!!!…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger