AcasăNewsFranklin Templeton, debarcat de la Fondul Proprietatea

Franklin Templeton, debarcat de la Fondul Proprietatea

Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a decis , ieri, irevocabil, anularea hotararii prin care fondul de investitii Fanklin Templeton fusese numit ca administrator al Fondului Proprietatea.

Decizia CAB desfiinteaza, astfel, hotararea Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) a Fondului Proprietatea (FP) din septembrie 2010, prin care a fost modificat statutul pentru ca Franklin Templeton sa fie numit administrator al FP. Inainte de decizia CAB, asupra anularii acestei numiri se mai pronuntase, in decembrie 2011, si Tribunalul Bucuresti.

Reprezentantul Franklin Templeton, Grzegorz Konieczny, sustine ca va administra in continuare Fondul Proprietatea

Aceasta instanta a constatat nulitatea absoluta a hotararilor AGA al FP, prin care, in data de 6 septembrie 2010 fusese modificat actul constitutiv si era numit administrator unic „Franklin Templeton Investment Management Limited Marea Britanie – Sucursala din Bucuresti”. Reamintim ca actiunea prin care s-a ajuns la debarcarea Franklin Templeton a inceput in octombrie 2010, cand avocatul Ioana Sfiraiala, actionar al FP, a contestat in instanta hotararile AGA din 6 septembrie 2010.

author avatar
Arpad Dobre
252 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger