Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Franco, retras din mausoleul din Madrid

Franco, retras din mausoleul din Madrid

Autor:

In timp ce tara este divizata cu privire la memoria dictatorului Francisco Franco, guvernul socialist a decis sa-i retraga ramasitele pamantesti din mausoleul din Valle de los Caidos.

 

franco Franco, retras din mausoleul din Madrid

Osemintele dictatorului se afla in monumentul din Valea celor cazuti, pe care l-a dorit ridicat dupa ”victoria” in razboiul civil spaniol

”Nu avem inca o data exacta, dar guvernul o va face”, a asigura premierul Petro Sanchez, reamintind ca parlamentul a cerut deja, in 2017, exhumarea ramasitelor dictatorului, trimiterea lor catre familie si transformarea mausoleului din Valle de los Caidos (valea celor cazuti) ”intr-un memorial al victimelor fascismului”. ”Spania nu-si mai permite simboluri care-i dezbina pe spanioli”, a estimat Sanchez, estimand ca in Italia si Germania, tari care cu cunoscut dictaturi fasciste, acest lucru ar fi ”inimaginabil”. Oscar Puente (Partidul Socialist) a estimat ca mausoleul trebuie sa devina ”un loc al reconcilierii”. Castigatorul unui sangeros razboi civil (1936-1939) Franco a fost seful statului  spaniol in perioada 1939-1975. Valea los Caidos este un complex monumental ce comemoreaza acest conflict, pe care Franco  si l-a imaginat si a pus sa fie construit, la 50 de kilometri est de Madrid.El este inhumat in apropierea altarului bazilicii, dominate de o cruce de piatra de 150 de metri inaltime.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 24-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!