AcasăNewsFrancezii au atacat cu acid mai multi romi din Paris

Francezii au atacat cu acid mai multi romi din Paris

Un conflict etnic de amploare este pe punctul de a izbucni la Paris, unde mai multi romi au fost atacati cu acid.

Conflictul a iesit la iveala, dupa ce un barbat a varsat un lichid suspect pe o saltea ce apartinea unui cuplu de romi instalati la intersectia dintre strazile Temple si Beranger.

Conform Le Monde, barbatul a fost surprins de mai multi voluntari ai Asociatiei Autremonde si a luat-o la fuga. Voluntarii au stat de vorba cu mai multi romi din zona iar acestia le-au transmis ca agresorul a facut mai multe victime din vara anului trecut si pana acum.

De altfel, in incercarea de a indeparta pericolul, unul dintre voluntarii de la Autremonde s-a ars la maini cu substanta suspecta. Fortele de ordine nu au precizat exact despre ce substanta este vorba, dar jurnalistii francezi spun ca este o substanta asemanatoare celor folosite la desfundarea tevilor, cel mai probabil o forma lichida de acid sulfuric sau soda caustica.

In acest caz s-a pornit o ancheta, iar din primele informatii se pare ca agresorul este proprietarul mai multor cladiri din zona care ar vrea sa scape de romi pe motiv ca prezenta lor ii afecteaza afacerile.

sursa foto: cronicaromana.ro

author avatar
Cristi Ionita
272 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger