AcasăNewsFoxconn a angajat copii sa fabrice smartphone-uri pentru Apple

Foxconn a angajat copii sa fabrice smartphone-uri pentru Apple

La Foxconn au loc deseori revolte ale tinerilor

Grupul taiwanez Foxconn, care fabrica piese si smartphone-uri pentru Apple, Nokia si Sony, a recunoscut ca a angajat in uzina sa tineri in varsta de 14 ani.

La Foxconn au loc deseori revolte ale tinerilor

Confirmarea a venit dupa ce mai multi jurnalisti au filmat pe ascuns conditiile de lucru, iar organizatia China Labour Watch si presa chineza au anuntat ca Foxconn a angajat tineri cu varste cuprinse intre 14 si 16 ani, intr-o uzina din provincia Shandong. Aceasta, oficial. Neoficial, sunt angajati si copii de 13 ani, care muncesc pana la 16 ore pe zi, unii dintre ei fiind filmati de reprezentantii postului de radio „This American Life” din SUA.

Deznadajduita la 13 ani

O fetita de numai 13 ani, angajata la uzina Foxconn, le-a facut destainuri cutremuratoare reporterilor americani. „Muncesc mult, de dimineata pana seara. Apoi, de la ora 20.00 pana la 23.30, fac cursuri de cosmetica. Sper sa nu muncesc pana la sfarsitul vietii mele la Foxconn. Nu as putea rezista. Deja imi cade parul din cauza stresului si a oboselii…”, a marturisit fata, dezvaluind si ca la Foxconn au loc deseori revolte ale tinerilor,  soldate cu interventii dure ale politiei.

author avatar
Arpad Dobre
110 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger